2019-03-09 48 瀏覽
剛巧在長沙灣附近收工肚仔餓,突然想食日本菜,上網搵吓有乜嘢餐廳推介。在新起一段時間的喜薈商場入面有好多餐廳食肆,見到日本餐廳-Yuyu Sushi 門面裝修很日式化,就入去試吓。點菜以自助形式,揀選完後給店員落單就可以了,快捷而方便!仲有特別推介優惠,現凡惠顧壽司或者串燒四客或以上,即可享有八折優惠。我們就一口氣點了多款壽司🍣,當中的炙三文魚腩壽司賣相吸引之餘,魚油燒到滲晒出來,食落口非常新鮮Creamy。冇炙燒嘅三文魚壽司條紋非常平均,並帶一點光澤。串燒方面的雞中翼串外皮燒得香脆可口,而且雞肉肉質鮮嫩,非常滋味!最後再點了和風美國牛肉丼,配料相當豐富,包括有蘑菇、洋蔥等,所以食落去除咗有好濃郁嘅牛肉味道之外,香料四溢。最後還有甜品雪糕送。兩個人消費都只係$400有找,已經食到好飽肚了,食物質素也不錯,非常新鮮美味,值得再encore!

點菜以自助形式,揀選完後給店員落單就可以了,快捷而方便!

冇炙燒嘅三文魚壽司條紋非常平均,並帶一點光澤。

最後還有甜品雪糕送。