2024-01-27 177 瀏覽
成也comment 敗也comment看了評論後才來吃味道不怎樣 不難吃 但總是感覺怪怪的不懂形容 像日本菜 但又不像日本菜魚生飯裡的 青瓜黃瓜 不懂欣賞環境是挺好的 乾淨 企理
成也comment 敗也comment

看了評論後才來吃

味道不怎樣 不難吃 但總是感覺怪怪的

不懂形容 像日本菜 但又不像日本菜

魚生飯裡的 青瓜黃瓜 不懂欣賞

環境是挺好的 乾淨 企理
2023-11-08 374 瀏覽
I was craving Japanese food and oh my! the dishes here are delicious and staff are super friendly! I've had good sushi and great sushi, and this ranked one of the best places I've ever dined in. Every dish is made to perfection (not to mention very fresh) and you can tell they take pride in serving with beautiful presentation. I will definitely come back for more!
2023-10-20
食物價錢比同區同類型嘅貴,食物出品只係一般,相對性價比低,環境嘈雜, 裝修平庸,問題最大嘅係服務員態度差劣!我哋三人於午餐時段第一次嚟到呢間餐廳, 由於有一位老人家已經食飽東西, 所以只嗌咗兩個餐, 價錢已經超越二百幾蚊, 喺上菜嘅時候有位侍應對我哋講,佢話每人要叫一個餐, 並且最低消費每人$70蚊。但餐廳內外並無標示要收取最低消費, 於是我哋同佢理論最低消費嘅問題,並且向佢表明我哋嘅消費,已經超越咗每人$70嘅價錢, 但係佢堅持要我哋每人都要達到最低消費$70! 期間個侍應比面色客人,冇禮貌,言語態度亦非常差, 並且說 :你可以唔嚟。我肯定唔會再食呢間第二次
食物價錢比同區同類型嘅
食物出品只係一般
相對性價比低

環境嘈雜,
裝修平庸,
問題最大嘅係服務員態度差劣!

我哋三人於午餐時段第一次嚟到呢間餐廳,
由於有一位老人家已經食飽東西,
所以只嗌咗兩個餐,
價錢已經超越二百幾蚊,
喺上菜嘅時候有位侍應對我哋講,
佢話每人要叫一個餐,
並且最低消費每人$70蚊。

但餐廳內外並無標示要收取最低消費,

於是我哋同佢理論最低消費嘅問題,
並且向佢表明我哋嘅消費,
已經超越咗每人$70嘅價錢,
但係佢堅持要我哋每人都要達到最低消費$70!

期間個侍應比面色客人,
冇禮貌,
言語態度亦非常差,
並且說 :你可以唔嚟

我肯定唔會再食呢間第二次

2023-06-30
2023-05-15 460 瀏覽
我家母后想食日料😘Today 媽咪一定有最高話語權🤣於是我哋揀咗依間有手握壽司 有串燒 有定食✳️油甘魚刺身(4切)$75🐟三文魚刺身(4切)$55🍣炙鰈魚邊壽司 $42👍🏻海膽手卷 $65海膽手卷真係足料食到最後一啖入面都仲有海膽Vey good 所有壽司同刺身都夠新鮮🐟味道好好 亦都好厚切炙鰈魚邊壽司 好正 魚油香味勁濃 like it❣️✳️黑豚肉湯稻庭烏冬 $58湯底鰹魚味好足變咗湯嘅味道偏鹹豚肉肥瘦適中稻庭烏冬比起日本嘅烏冬特別滑啲 Not bad😉🍱 三文魚海胆魚籽茶漬飯 $88食完烏冬都未夠飽於是叫多個茶漬飯🍚🥢上面鋪嘅海膽都係好新鮮茶漬飯比較普通同店入面隔版裝飾嘅金魚記憶力一樣我食完除左海膽好食就唔記得其他🤣店內環境服務都唔錯但係今日因為係母親節等待時間比較長應該平日嚟會好啲

我家母后想食日料😘

應該平日嚟會好啲

2023-05-14
母親節
2023-03-13 1064 瀏覽
有次見到廣告新開張手握壽司有8折 見到碟碟$17起CP值夠曬高 bookmark左好耐今日行過試試❣️蒲燒鰻魚玉子丼+沙律+味噌湯 $118MENU一打開就見到嘅人氣之選 一共三塊大大塊係面 炒蛋同鰻魚對比色好吸引💗鰻魚相當厚身 嗌左多汁等醬汁更充分塗滿每個角落 吸左鰻魚汁嘅珍珠米軟綿綿 略帶醬料香甜甘口 食多幾啖真係會上癮❣️大崎蟹柳 $17(八折後$13.6)經店員介紹先知大崎嘅蟹柳蟹肉🦀含量較市場上的其他產品較高 因此味道更加鮮甜 輕點小小豉油 鹹甜組合有啲意外❣️五目腐皮 $17(八折後$13.6)日文<五目>意思係雜錦 兩件腐皮入面包裹住唔同材料 一個係粟米仔🌽 另一個係牛蒡紅蘿蔔🥕係食澱粉嘅時候食少少蔬菜減低罪惡感❣️ 三文魚腩 $28(八折後$22.4)油脂分布平均 成舊都幾大片厚身油脂係口腔加熱令整體口感更豐富 呢個幾抵食❣️牛油果醬玉子 $18(八折後$14.4)揀佢係因為夠特別 一pat creamy嘅牛油果🥑醬做topping 口感幼滑嘅果醬同甘甜嘅玉子 估唔又幾match 🍣而家新張優惠所有手握壽司 滿4客即享有8折
❣️蒲燒鰻魚玉子丼+沙律+味噌湯 $118

❣️大崎蟹柳 $17(八折後$13.6)
五目腐皮

❣️五目腐皮 $17(八折後$13.6)

三文魚腩

❣️ 三文魚腩 $28(八折後$22.4)
油脂分布平均 成舊都幾大片厚身
油脂係口腔加熱令整體口感更豐富 呢個幾抵食
牛油果醬玉子

❣️牛油果醬玉子 $18(八折後$14.4)

🍣而家新張優惠所有手握壽司 滿4客即享有8折 即係最平$6.8up一件 仲要中午免加一
之後食壽司又有多個選擇啦
2023-03-02
下午茶
五目腐皮
三文魚腩
牛油果醬玉子
2023-03-07 266 瀏覽
雖然唔近地鐵站,但係都唔算難搵,係喜薈商場一上就已經係~而家仲做緊推廣4碟壽司有八折~價錢唔算太貴,性價比都幾高🥰餐廳環境似居酒屋,而卡位都好闊落,6人都坐得落咁濟🍤大蝦天婦羅丼 本身已經淋上天婦羅汁,所以唔需要沾醬已經好夠味。除左有蝦天婦羅,仲有蔬菜炸物同魚天婦羅,天婦羅粉唔厚,大蝦都好爽口,而且珍珠米煮得岩岩好🥰🍱蒲燒鰻魚玉子丼 午市套餐有麵豉湯同沙律,玉子蛋做底上面加左燒鰻魚,鰻魚仲有三大塊勁足料又無骨🤤超抵食!!🍠南瓜番薯天婦羅 各有四塊,南瓜同蕃薯都好甜,皮薄薄地更加食到入面既味道,外脆內軟~🍣油甘魚腩壽司 單件咁叫真係有少少貴🥺不過見到咁厚既刺身就覺得好抵食🤣成一cm咁厚🥹🥹啲飯包得夠實唔會一夾就散晒,有機會想試埋其他🤤

🍤大蝦天婦羅丼

🍱蒲燒鰻魚玉子丼

🍠南瓜番薯天婦羅

🍣油甘魚腩壽司

2023-03-06 168 瀏覽
長沙灣高CP壽司店壽司是港人最愛日本菜之一,多間曾經大熱的壽司店更是大家的集體回憶!百花齊放的年代可以食到連鎖店以外的選擇(暴露年齡)今次試試位於喜薈的壽司店,估唔到質素都唔錯,整體性價比幾高,意料之外係燒物也出色,不可錯過,店員也是十分有禮也是難得壽司每四客有8折,所以我們也點了四款壽司-鵝肝壽司-火炙三文魚腩壽司-帆立貝壽司-三文魚軍艦一直內心都有個疑問日本人到底吃不吃鵝肝壽司呢?最後我的確在日本的迴轉壽司店吃過鵝肝壽司先知真係存在,最愛鵝肝壽司的經過火炙的油香爆發,外層有輕微焦香三文魚腩壽司和帆立貝壽司都幾新鮮,份量比起連鎖店大方。燒物-燒牛舌 -安格斯牛肉串燒的火候不錯,看得出是非常有心機去燒,內層肉汁Juicy,沒有多年的燒烤經驗,也難以把味道調製得恰到好處,因為燒物若果稍為過鹹或過淡,便不好吃,調味方面個人偏愛海鹽,澳洲來的安格斯肥牛,質感相當鬆軟。—————————————————Yuyu Sushi (長沙灣)長沙灣青山道399號喜薈商場1樓2號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoo
長沙灣高CP壽司

壽司每四客有8折,所以我們也點了四款壽司
-鵝肝壽司
-火炙三文魚腩壽司
-帆立貝壽司
-三文魚軍艦
三文魚腩壽司和帆立貝壽司都幾新鮮,份量比起連鎖店大方。

燒物
-燒牛舌
-安格斯牛肉

—————————————————

Yuyu Sushi (長沙灣)
長沙灣青山道399號喜薈商場1樓2號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch#壽司 #yuyusushi

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
2023-03-03 93 瀏覽
呢間yuyu shushi隱藏係長沙灣喜薈商場,唔行經真係唔點留意到佢😫😫由地鐵站行過黎10分鐘到,地點還可接受,食物質素高已加翻分🤣🤣上電梯一樓就到餐廳 裝橫好日系餐廳環境乾淨又闊落好彩早黎冇乜人我先坐到卡位🫣雖然佢其他野食都好吸引但好內冇食壽司😂😂😂所以今日既lunch只叫左壽司set我同老公叫左個特上壽司定食同精選寿司定食 原來外賣壽司重有8折優惠 下次外賣試下兩個人食得好飽好滿足,每個定食都配左味噌湯同沙律。我特別鍾意呑拿魚加壽司飯。好欣賞佢既壽司飯原因係壽司飯好有醋味,握得夠實同唔易散 全部刺身都好新鮮 ,吞拿魚中腩唔多筋好淋,油香味好夠🔸特上寿司定食(吞拿魚中腩、帆立貝、海胆、鰻魚、鯛魚、甘蝦、油甘魚、三文魚、魷魚、青瓜小卷)🔸精選寿司定食(吞拿魚赤身、油甘魚、三文魚、魷魚、帆立貝、鰻魚、熟海蝦、五目腐皮、蟹籽)🍀總結食物質素高,環境坐得幾舒服,欣賞壽司飯 刺身又新鮮,下次再黎試下其他野😋

上電梯一樓就到餐廳 裝橫好日系
餐廳環境乾淨又闊落
好彩早黎冇乜人我先坐到卡位🫣

雖然佢其他野食都好吸引
但好內冇食壽司😂😂😂
所以今日既lunch只叫左壽司set

🔸特上寿司定食
(吞拿魚中腩、帆立貝、海
胆、鰻魚、鯛魚、甘蝦、油甘魚、三文魚、魷魚、青瓜小卷)

🔸精選寿司定食

🍀總結
食物質素高,環境坐得幾舒服,欣賞壽司刺身又新鮮,下次再黎試下其他野😋
2023-03-02 77 瀏覽
位於長沙灣喜薈商場既日式餐廳,空間寬闊,環境舒適,侍應態度好,價廉物美,食壽司仲有折頭,適合上班族年青人黎。什錦刺身五點盛刺身材料新鮮無腥味,三文魚肥瘦剛好,帶子白滑甜,甘蝦無雪味,油甘魚唔酸,刺身厚切價錢唔貴,性價比高。日本黑豚肉生姜燒丼味噌湯,沙律,蒸蛋呢間鋪頭既晚飯定食係幾抵食,百頭就有主菜,沙律,湯,同茶碗蒸。味道都唔錯,主菜味道較濃,配菜味道會淡淡地,平衡返。櫻蝦炸豆腐櫻花蝦炸皮包住豆腐,咬落口落外脆內軟,上菜時好香蝦味,賣相非常吸引。炙三文魚腩壽司海膽軍艦炙緤魚邊壽司吞拿魚大腩壽司舖頭壽司超優惠,嗌4款就有8折,每款壽司賣相同味道都好好,以海膽軍艦為例,海膽冇腥味,仲有甜甜地,包住嘅紫菜亦好脆,口感同味道都唔錯。

什錦刺身五點盛

日本黑豚肉生姜燒丼
[跟餐]味噌湯,沙律,蒸蛋

櫻蝦炸豆腐

炙三文魚腩壽司
海膽軍艦
炙緤魚邊壽司
吞拿魚大腩壽司
2023-02-26
2023-03-01 64 瀏覽
🔸蒲燒鰻魚玉子丼 $118鰻魚表面燒到焦香,油香味豐富連飯同鰻魚汁都有焦香魚肉有彈性,又唔會好多骨玉子唔會太熟,係滑蛋🤤值得一讚嘅,係佢有得選擇多汁😍咁就唔怕食到最後啲飯冇汁嘅問題大食人士仲可以叫多飯🙈味道:8/10性價比:8/10🔸YuYu 什錦魚生丼 $135魚生配料有:三文魚、三文魚腩、油甘魚、油甘魚腩、鯛魚、赤蝦、帶子、章魚、三文魚子、吞拿魚赤身吞拿魚赤身連飯食,味道好濃郁冇半點魚腥味,超級新鮮👍🏻油甘魚回甘味突出,腩位入口即溶😍帶子一啲都唔韌,爽口新鮮三文魚子大大粒,咬落爆汁🙈呢個價錢有咁新鮮嘅魚生食真係好高CP值🤪味道:9/10性價比:8/10🔸油甘魚壽司 $27 / 2件油甘魚新鮮,魚味濃郁一咬落口,隔半秒就有魚味爆出黎嘅感覺壽司魚塊係油甘魚魚身,比腩更特出油甘魚魚味油甘味留係口入面last好耐🤤呢個價錢食到兩件日本質素嘅油甘魚壽司絕對係必叫之選👍🏻味道:10/10性價比:9/10▪️提子冧酒雪糕 ▪️北海道牛奶雲呢拿雪糕(午市套餐加配 $10一杯)🔹環境:日系淡雅裝修配搭暖色而且舒服嘅燈光座位寬敞環境舒適🥰適合幾個朋友仔坐低傾下計😙🗣午市不須加一服務費-人均消費:~$150
🔸蒲燒鰻魚玉子丼 $118
鰻魚表面燒到焦香,油香味豐富
連飯同鰻魚汁都有焦香
魚肉有彈性,又唔會好多骨
玉子唔會太熟,係滑蛋🤤
值得一讚嘅,係佢有得選擇多汁😍
咁就唔怕食到最後啲飯冇汁嘅問題
大食人士仲可以叫多飯🙈
味道:8/10

🔸YuYu 什錦魚生丼 $135
吞拿魚赤身連飯食,味道好濃郁
冇半點魚腥味,超級新鮮👍🏻
油甘魚回甘味突出,腩位入口即溶😍
帶子一啲都唔韌,爽口新鮮
三文魚子大大粒,咬落爆汁🙈
呢個價錢有咁新鮮嘅魚生食
真係好高CP值🤪
味道:9/10

🔸油甘魚壽司 $27 / 2件
油甘魚新鮮,魚味濃郁
一咬落口,隔半秒就有魚味爆出黎嘅感覺
壽司魚塊係油甘魚魚身,比腩更特出油甘魚魚味
油甘味留係口入面last好耐🤤
呢個價錢食到兩件日本質素嘅油甘魚壽司
絕對係必叫之選👍🏻
味道:10/10
性價比:9/10

▪️提子冧酒雪糕
▪️北海道牛奶雲呢拿雪糕
(午市套餐加配 $10一杯)

🔹環境:

#Yuyu Sushi
📍長沙灣青山道399號喜薈商場1樓2號舖
  • 油甘魚壽司
2023-02-27 59 瀏覽
依間日本菜餐廳除咗壽司刺身,仲有各種唔同嘅日式料理選擇。入到黎座位都非常寬敞,坐得幾舒服仲特設16座既party room,只要消費夠$3000就可以request,都幾岩我地呢d年輕人過黎開餐。如果驚冇房,都係book定會好d!而家手握壽司做緊每4客就有8折,壽司既醋米飯整得岩岩好,唔會太痴身又唔會太乾,帶出到刺身既鮮甜,試左既刺身如三文魚、帆立貝、甜蝦、活赤貝都非常新鮮。我地仲試左佢既牛油果炸軟殼蟹卷同辣味三文魚軍艦,餡料都好高質,比例均勻🍚蒲燒鰻魚玉子丼呢個飯幾抵食,三大塊鰻魚,下面都鋪滿晒玉子,鰻魚唔會腥又冇骨,又配埋麵豉湯,茶碗蒸,堅抵食完真係覺得CP值好高,價錢親民,值得推薦!

🍚蒲燒鰻魚玉子丼

食完真係覺得CP值好高,價錢親民,值得推薦!
2023-02-27 55 瀏覽
-Yuyu Sushi🍽-壽司餐廳而家做緊4客以上既壽司有8折🍣其實食日本野食4款壽司都basic好易拎到個優惠🤣店員推介個鵝肝壽司本身仲覺得壽司就一定要食刺身點知呢個好有驚喜!係勁香因為佢煎到封乾狀態又外脆入面勁軟滑😍其他三文魚腩/鰈魚邊/葱吞拿魚就正常發揮😌-牛肉壽喜燒鍋 $148鐘意壽喜燒既朋友就要叫!佢個壽喜燒味勁香😂另外有個日本蛋俾你沾牛肉食或者倒入鍋都得但我覺得蛋倒入鍋唔太夾都係沾牛肉好了🤣鍋物好足料有豆腐/葛粉/菜/鮮冬菇😍2個人好夠食😉-櫻蝦炸豆腐 $68呢個不得了!必試!日本豆腐通常一係放鍋物一係凍豆腐麻醬咁🤔呢度用左櫻蝦做炸皮勁香咬落仲要好有口感😋-雞肉大葱 $28 /黑豚腩肉 $36 /活鰻白串燒 $48燒鰻魚最有驚喜佢超厚肉又彈牙完全唔會有腥味同冇乜細骨👍另外雞肉同腩肉就正常味道-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 長沙灣青山道399號喜薈商場1樓2號舖⚠️餐廳另有提供包廂訂座-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_長沙灣#foodieluveat_日本菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hk
Yuyu Sushi🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_長沙灣
#foodieluveat_日本菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #長沙灣 #喜薈 #日本料理 #壽司 #鍋物 #包廂聚會
2023-02-25
2023-02-27 55 瀏覽
因為黎長沙灣睇戲,所以係到搵埋野食。就比我搵到呢間高質小店! 叫左個精選壽司定食,有成9件壽司,有3文魚,油甘魚,蟹籽,腐皮等等。全部食落都好新鮮! 腐皮壽司同平時食到既有少少分別,佢入面仲有D蘿蔔粒。呢個餐配面豉湯, 荼碗蒸 同埋沙律。蒸蛋好滑! 好抵食。之後叫左個牛油果軟殼蟹卷同芝士炸蝦卷,全部都大大份! 好足料! 呢到食物有好多選擇,串燒炸物樣樣齊。雞肉大蔥串燒有驚喜! 個汁好好食! 明太子雞翼仲會幫你切定,方便食。炸日本芝士年糕上台仲係熱辣辣。最後叫左雪糕作結。抹茶雪糕同埋提子rum酒雪糕好濃味,好好食! 重點真係食咁多野都係400幾蚊埋單,勁抵! 門口見到原來平時外賣自取有9折,如果係附近番工,一定成日黎食!
2023-02-26 50 瀏覽
📍長沙灣Yuyu Sushi 喜薈商場1樓,餐廳外觀沉靜高尚,但午市時間店內密密有人氣來用膳,環境寬敞坐枱舒適!聚集不少年輕人到訪,價錢親民🥗豐富盛載著嘅丼分量十足🌈七彩角切魚生丼,有7款玉子、蟹柳絲、八爪魚片、粒粒蟹籽、三文魚、八爪魚、北寄貝、油甘魚色澤艷麗、大大粒魚生嚼咀鮮嫩,軟腍腍油香味、豐富極點,還有配襯醒胃子薑及小黃瓜🥒🦐三文魚赤蝦丼蟹籽、三文魚、赤蝦赤蝦蝦頭有豐富蝦膏、蝦身口感鮮嫩、爽口有彈性🐟片片三文魚,豐腴肥美,軟嫩充盈口腔;混合埋粒粒蟹籽一起吃帶鹹香附送:味噌湯🍲及沙律🥗午市進加優惠$24叫咗2碟🍠蕃薯天婦羅、南瓜天婦羅薄薄一層炸粉炸得乾身可口,食落甜甜🥰香脆食前將蘿蔔蓉加入醬汁內食起來無咁熱氣跟餐+$12🍑蜜桃冰茶、百香果冰茶❄️冰紅茶醇厚,加入果肉有咬口,香果味飲落好爽🍃!唔想食set可以選擇壽司🍣,即叫即做每4️⃣客壽司🍣仲享有8️⃣折一魚兩食額外叫酒仲有優惠

🥗豐富盛載著嘅丼分量十足

🦐三文魚赤蝦丼
蟹籽、三文魚、赤蝦
赤蝦蝦頭有豐富蝦膏、蝦身口感鮮嫩、爽口有彈性
附送:味噌湯🍲及沙律🥗

午市進加優惠$24叫咗2碟
🍠蕃薯天婦羅、南瓜天婦羅
薄薄一層炸粉炸得乾身可口,食落甜甜🥰香脆
食前將蘿蔔蓉加入醬汁內食起來無咁熱氣

跟餐+$12🍑蜜桃冰茶、百香果冰茶
❄️冰紅茶醇厚,加入果肉有咬口,香果味飲落好爽🍃!

唔想食set
可以選擇壽司🍣,即叫即做每4️⃣客壽司🍣仲享有8️⃣折

一魚兩食額外叫酒仲有優惠

2023-02-23
  • Yuyu什錦魚生丼
2023-02-26 636 瀏覽
裝修簡約舒適,環境寧靜。位置闊落,有吧枱位、卡位同四人座位。晚餐設有定食套餐,附送前菜、味噌湯同茶碗蒸。不過我地想食多啲款式,同埋見依架壽司做緊自選4款有8折🤩,所以單點咗沙律、刺身、壽司、烏冬同甜品💛和風蕃茄野菜沙律 $48原隻蕃茄切件上🍅,清新清甜,配埋加咗柚子汁既沙律菜,酸酸甜甜,開胃之選🥙~雜錦刺身五點盛 $183五樣刺身包括三文魚、油甘魚、帆立貝 、八爪魚同甜蝦,三文魚同油甘魚厚切好肥美!帆立貝 、八爪魚同甜蝦都係新鮮鮮甜!而家仲做緊優惠,送多一件三文魚同油甘魚tim! 超抵食!法國鵝肝壽司 $58出面好少見到鵝肝壽司,店長話呢款壽司係佢地推介之選,試完之後好認同😆!鵝肝煎到外脆內軟,而且無油膩感覺,鵝肝味非常濃郁🤤!岩蠔壽司 $48蠔肉飽滿鮮甜,無蠔腥味~ 壽司入面有少少wasabi,👧🏻鐘意食🦪壽司無wasabi多啲~炙鰈魚邊壽司 $38炙燒後既鰈魚,魚脂香味出哂嚟🐟~甜蝦壽司 $46師傅貼心去除咗蝦尾,可以令人一啖食落口,甜蝦肉身肥美鮮甜。天婦羅炸粉薄身脆口,沾天婦羅汁食,令味道昇華。而且見到午餐仲有天婦羅飯,同晚餐一樣有大大隻蝦,真係超抵呀!鰹魚湯烏冬 $78湯底清淡
裝修簡約舒適,環境寧靜。位置闊落,有吧枱位、卡位同四人座位。晚餐設有定食套餐,附送前菜、味噌湯同茶碗蒸。不過我地想食多啲款式,同埋見依架壽司做緊自選4款有8折🤩,所以單點咗沙律、刺身壽司、烏冬同甜品💛

和風蕃茄野菜沙律 $48

雜錦刺身五點盛 $183

法國鵝肝壽司 $58

岩蠔壽司 $48

炙鰈魚邊壽司 $38
炙燒後既鰈魚,魚脂香味出哂嚟🐟~

甜蝦壽司 $46
師傅貼心去除咗蝦尾,可以令人一啖食落口,甜蝦肉身肥美鮮甜。

鰹魚湯烏冬 $78
湯底清淡唔會令人覺得口渴,材料有娃娃菜、金菇同菇片,比較健康。

抹茶雪糕、冧酒提子雪糕
抹茶味濃郁唔苦,甜度適中。
重冧酒味,唔會苦,有大大粒提子肉,好好食。

📍 Yuyu Sushi (長沙灣)
長沙灣青山道399號喜薈商場1樓2號舖
雜錦刺身五點盛