2022-06-11
行過見到依間人氣韓式cafe成日都好多人排隊,望入去見到澡堂既裝修好得意😎 趁住平日夜晚少人啲,一於去打卡,估唔到食物又幾有驚喜😋 2人餐仲好抵食,介紹下食左咩先!! 新沙洞招牌2人套餐 $468韓國人氣麻藥雞蛋本身怕會好辣,點知只係輕微辣🌶 充滿麻油香既流心蛋,入口即化好正🥚韓式豬肉部隊鍋(含芝士)真係好懷念冬天係韓國🇰🇷食部隊鍋,暖立立既感覺🥲 雖然香港好鬼熱,但都好想回味下🥺 見到放得滿滿既部隊鍋,真心好治癒,特別係當芝士開始溶果陣,連同拉麵、泡菜、午餐肉一齊食,正‼️ 仲有豬腩肉片、魚糕腸仔串、茄汁豆、金菇,超足料🫢 份量足夠3至4人食!! 新沙洞招牌炸物拼盤(細份)點少得我最鍾意既炸物!! 全部都係熱辣辣剛炸起,熱氣都唔理得咁多了🫣 特別喜歡魚糕腸仔串,魚糕好煙韌,表面微微烤焦仲有甜甜地既醬汁,好惹味👍
雪嶽山Virgin Mojito
櫻花水冷麵 $88 夏天特別想食水冷麵,香甜既梨汁真係令人好開胃🙂 櫻花🌸係邊?
新沙洞招牌2人套餐 $468
韓國人氣麻藥雞蛋
韓式豬肉部隊鍋(含芝士)
新沙洞招牌炸物拼盤(細份)
雪嶽山
Virgin Mojito 2人套餐仲包兩杯飲品,韓國既雪嶽山我就只係遠眺過,依杯雪嶽山飲落甜甜地有啲似波子汽水,成杯都係藍色好靚🤩Virgin Mojito好清新解渴,啱曬食炸物果陣飲😌 櫻花水冷麵 $88
夏天特別想食水冷麵,香甜既梨汁真係令人好開胃🙂 櫻花🌸係邊?原來放左係冰粒入面,冰粒慢慢溶化,櫻花係水中浮動,真係好有意境🫶🏼
炸雞-蒜蓉豉油(半份) $88
炸甜薯拉絲芝士條 $58
炸物拼盤都滿足唔到我對炸物既慾望,一於嗌埋炸雞🍗 外脆內軟好juicy,蒜蓉豉油仲勁惹味!! 炸甜薯拉絲芝士條喺炸物拼盤入面都有2條,食見好食所以再單點🙊 食到甜薯味多過芝士味,不過咬開有拉絲係正既😎
法式焦糖燉蛋牛角包窩夫 $58
最後又點少得甜品,牛角包窩夫層次分明非常酥軟,而且牛油味香濃無比😍 口感比一般牛角包更加酥脆,配上表面燒到脆卜卜既焦糖燉蛋,真係味覺上既享受😎