2022-06-07 49 瀏覽
假期去朝聖,見到長長嘅人龍,而我扡好好彩可以坐到泡浴嘅位置🤣 雖然旁邊好多人望住,但係呢個位真係打卡一流(☛´∀`*)☛✨新沙洞特色甜品套餐 ($328)✨凍鮮奶咖啡(+$10)✨雪嶽山 (+$10)✨蒜蓉醬油炸雞 ($168/全份)✨韓式牛肉拌飯 ($88)✨提拉米蘇牛角酥窩夫 ($58)叫左個teaset,鹹甜點有16件,仲有croffle係入耐,可以試哂提拉米蘇同埋奶醬多口味😍 鹹點整體都好唔錯,三文魚撻同埋蛋沙律撻都好好味☺️甜品就有macaron, 芒果奶凍,士多啤梨撻,抹茶紅豆撻,同埋香蕉朱古力撻,甜品以水果為主,整體都唔錯🤣Teaset會包兩杯飲品,如果要特色飲品或者咖啡就需要另外加$10 叫咗雪嶽山,賣相超靚超打卡!味道係乳酪飲品,飲落又有少少似忌廉,都幾特別🙈 除咗甜品之外我哋都叫咗兩款主食,蒜蓉醬油炸雞全份份量超級多!雞肉都做得好嫩滑,而炸嘅外皮都好入味好脆😍 牛肉拌飯相對就普通少少,牛肉份量較少而家味道唔算太濃郁🙈,但係混合埋其他配料味道都唔錯的🥰最後叫左一個甜品,又係提拉米蘇牛角酥窩夫,就咁叫一個甜品熱辣辣即刻食仲好味☺

✨新沙洞特色甜品套餐 ($328)
✨凍鮮奶咖啡(+$10)
✨雪嶽山 (+$10)
✨蒜蓉醬油炸雞 ($168/全份)
✨韓式牛肉拌飯 ($88)
✨提拉米蘇牛角酥窩夫 ($58)