2021-09-25
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥十三姨•成日經過見到都好多人等位,今次特登早少少去食!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)•🍜《十三么雞湯粉絲拼銀針粉》($70)呢鍋粉有手撕雞、雞叉燒同溏心蛋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)原鍋上熱辣辣(*≧ω≦)湯底鮮甜,配料巧豐富,有好多蔥花、芽菜、炸蒜同三條腸粉(≧∇≦)手撕雞同雞叉燒都不過不失ʕ •ᴥ•ʔ銀針粉好少地方有賣,小妹叫咗嚟過吓口癮(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)整體嚟講,份量巧夠,配搭都幾特別,不過食物質素就普普通通╮(╯▽╰)╭•🦪《吉列炸蠔(4件)》($36)上菜嗰陣係啱啱炸好!外層又熱又脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)咬落爆晒汁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!隻蠔都巧肥,加埋啲沙律醬好食到傻豬b(*≧ω≦)小妹覺得仲出色過鍋麵~•🦐《蝦片》入座嘅時候枱面已經有杯蝦片同兩杯熱茶,蝦片好脆好好食,不過熱辣辣仲飲熱茶就很反智了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)•整體嚟講不過不失,座位有啲逼,小妹坐得唔是很c伏(>人<;)旺角仲有好多好嘢食,如果要係大熱天時等咁耐位,小妹就覺得有其他更好嘅選擇(*≧ω≦)!•٩(ˊᗜˋ*)و✧*。📍 十三姨 (通菜街) (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖•💰人均消費:$50-$10
十三姨
🍜《十三么雞湯粉絲拼銀針粉》($70)
🦪《吉列炸蠔(4件)》($36)
🦐《蝦片》
٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 十三姨 (通菜街) (旺角)
旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖
💰人均消費:$50-$100