2022-11-07 1300 瀏覽
本身見到都有幾多正評,於是打電話去訂位,一接通電話,話想訂位,咁好正常食店實會問你日期同時間,當我一講日期,時間都未講,食店就即刻話:得喇,唔駛訂位,walkin實有位。(其實應該聽到呢句之後都覺得怪怪哋,打電話訂位咁多次,第一次聽到咁嘅回覆,一般餐廳就算知道自己個場唔爆,都好少咁講,點都會扮吓嘢幫你訂,佢咁嘅回應即係同客講自己唔多人幫襯。)當晚入到去,個侍應啲態度都已經麻麻,真係覺得一般茶餐廳仲好過佢。個場裝修係幾特別,不過坐得一啲都唔舒服,張枱矮,鐵桶凳,超硬。打開餐牌選擇唔多,於是叫咗個2人套餐,帆立貝同真雪花牛。講到食物,其實都好普通,無咩特別,就算個雪花牛食落口都無肉味。到埋單嘅時候,當然係舉手同侍應講埋單,一般餐廳都會拎張單埋你等你俾錢,但呢度嘅回應係:得喇,出嚟收銀度俾啦,咁樣同茶餐廳真係無分別。不過分別就係,我今餐成千二蚊,但係佢嘅服務仲衰過茶餐廳,而且仲要加一,真係完全唔明喺零服務之下,連俾錢都係自己行出去俾,咁多仲要俾加一服務費,呢間餐廳真係完全唔得,建議大家真係唔好去幫襯,以免中伏。
打開餐牌選擇唔多,於是叫咗個2人套餐,帆立貝同真雪花牛。