2025-07-17 204 瀏覽
間餐廳就主打海鮮同粵菜,菜品都好有特色。 冰鎮咕嚕肉 咕嚕肉炸到外層脆皮,內層鎖住肉汁。醬汁甜酸到適中,用上切粒新鮮菠蘿🍍同青椒紅椒,好好食。建議等5分鐘後先食,俾啲時間冰鎮,令咕嚕肉外層冰凍,咕嚕肉表面甜酸汁冰鎮後變成拉絲嘅質感,更好食!🧊 韭皇肉絲炒麵食到尾升都有驚喜!呢個可能係我食過最好味嘅炒麵。麵條炒得夠乾爽, 入口焦香味突出, 湯汁加入肉絲、芽菜、洋蔥、韭黃等爽口配料, 令口感更豐富, 食到底連湯都飲光了 出色! 口水雞香氣濃郁,調味料勁足,份量好多完全忍唔住放入口,雞佢個汁,辣汁超正但唔油。蔥薑龍蝦龍蝦和蔥薑一炒,味道一絕,龍蝦也是現殺,蔥薑完全不會遮蓋龍蝦的原味,反倒使鮮味更突出,肉質緊實,搭配窩巴吃起來有另一種風味!
間餐廳就主打海鮮同粵菜,菜品都好有特色。

冰鎮咕嚕肉

韭皇肉絲炒麵