2025-06-22
今日家庭聚餐就黎咗呢間酒樓到試,之前聽朋友講呢度都唔錯。Book咗兩圍,每枱9個人,佢哋就俾咗間房仔我吔,環境都唔錯,幾好坐。打頭陣嘅係燒鵝,今日MVP之一,肉嫩多汁,最最重要係D皮係脆㗎!好耐都無食過D咁靚嘅燒鵝,加埋酸梅醬簡直一流,又唔會太膩!因為是book宴席,所以就揀咗龍蝦伊麵,聽講係呢度嘅王牌,一試,果然無揀錯,隻龍蝦都算大隻,D肉仲要係爽甜,唔係腍啤啤,仲好有龍蝦味,個麵硬度可以,唔會太硬,仲索哂D汁,讚!值得推薦!有一個比較特別,我自己就好少係D酒樓聚餐度試,見佢俾嗰張菜單有,咪唸住試吓,哇,我覺得係今日Top 1,一黎到,嗰浸啫啫煲嘅香味同喳喳聲已經好吸引,令我好想試,一咬落去,隻蠔啱啱好,一D都唔韌,D汁仲係爆出黎,真係超好食,成枱人都係度搶!單單係呢個,就值得我幫佢寫個食評!其他餸就不過不失啦,條魚都幾好食,啲肉都滑嘅。薯仔牛柳粒就一般,可能係佢落得太多蜜糖,搞到全碟嘢好似都係得同一隻甜味。仲有個比較新鮮嘅係鰻魚炒飯,平時少D喺出邊食到,都唔錯嘅,幾好食。呢間酒樓服務都唔錯,個餐包咗汽水同啤酒,佢哋會主動問你想飲啲乜嘢,然後幫你攞,就算我姑媽話想飲唔凍嘅啤酒,佢哋都
燒鵝例牌
波士頓龍蝦伊麵
薑蔥桶蠔
蜜椒薯仔牛柳粒
鰻魚炒飯
呢間酒樓服務都唔錯,個餐包咗汽水同啤酒,佢哋會主動問你想飲啲乜嘢,然後幫你攞,就算我姑媽話想飲唔凍嘅啤酒,佢哋都即刻幫手攞,態度極之好。食完龍蝦嗰個碟都會即刻有人嚟幫你換。