2023-12-26
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦞🦞🦞🦞🦞🍴🍽🍴🍽🍴🍽-本命所有座位都係吧枱座位,可以直接見到師傅喺面前烹調✨大部份客人都係去慶祝,見到隔籬枱慶祝生日,師傅仲會喺碟度畫公仔幾得意🤣🤣晚餐有兩款套餐,一款$588 ,一款$788 ,今次我哋就試咗比較貴嘅「命」😚晚餐鐵板燒 一人前 - 命 MEI $788🥢 前菜 Starter 🆗🥢 南非鮑魚 Abalone 🆙鮑魚非常實淨彈牙,醬汁好重乾瑤柱味😍🥢 時令海鮮 Seasonal Seafood 🆙時令海鮮係超大隻嘅龍蝦,用咗蝦膏一齊烹煮,另外仲有北海道帆立貝配西洋菜汁,兩樣都非常香口厚肉😝🥢 銀雪魚 Black Cod 🆙銀鱈魚入口即溶,師傅仲特登將魚皮分開燒,非常脆口。加埋蘑菇汁食落Creamy而不膩🤩🥢 鵝肝 Foie Gras 🆙大大嚿匈牙利鵝肝配上香醋,同埋焦糖化嘅青蘋果😍😍另外黃色嘅係鵝莓,咬開好似車厘茄,但非常清甜,好啱食完油膩嘅鵝肝之後食返一粒✨✨🥢 牛舌芯 Beef Tongue 🆗🥢 鹿兒島和牛 Kagoshima Wagyu 🆙和牛油花分布非常嘅平均,我自己叫咗三成熟,唔好睇佢細細份,食完鵝肝之後呢個份量真係啱啱好😂🥢 炒飯 Fred
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦞🦞🦞🦞🦞🍴🍽🍴🍽🍴🍽
晚餐有兩款套餐,一款$588 ,一款$788 ,
今次我哋就試咗比較貴嘅「命」😚
晚餐鐵板燒 一人前 - 命 MEI $788
🥢 前菜 Starter 🆗
🥢 南非鮑魚 Abalone 🆙
鮑魚非常實淨彈牙,醬汁好重乾瑤柱味😍
🥢 時令海鮮 Seasonal Seafood 🆙
🥢 炒飯 Fred Rice 🆗
🥢 吸物 Soup 🆗
🥢 炒野菜 Vegetables 🆗
🥢 甘味 Dessert 🆗
甜品係牛奶布甸同埋焦糖脆多士🎄因為聖誕節餐廳仲特登將方包切成聖誕樹同埋薑餅人😝