鐮倉嘅甜品和料理一向精緻又正,最近去咗鐮倉過江龍紅葉茶屋🍁,環境舒適好坐,主食、小食和甜品都好高質😍,餐廳入面有唔少🐼公仔和擺設,響應熊貓BB,可以陪著我地食飯。二人餐包咗大大份龍蝦沙律🦞🥗,紅葉四點盛(有好新鮮嘅刺身三點🐟,炸蝦仔,枝豆和芥末八爪魚),自選兩款主食,兩款甜品 & 兩杯飲品,真係超豐富。我地仲單點咗份炸餃子🥟,餡料幾滿,幾多汁。🐄牛肉壽喜燒🐄好豐富,肉質鮮嫩🐄,咬落好多肉汁,點落日蛋度好正🥚,個鍋入面仲有蔬菜🥬、豆腐、菇類等,吸咗壽喜燒湯底好味,仲包咗日本米飯和麵豉湯。🦀紅葉松葉蟹味噌拌麵有好多蟹肉和蟹膏,味噌調味微辣,鮮味十足!🍁鐮倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇:賣相一流的日式盒子提拉米蘇係鐮倉嘅經典甜品,忌廉細滑,提拉米蘇蛋糕濕潤,上面有超多抹茶粉,超好食。🍵抹茶雲石紋芝士蛋糕:抹茶味濃郁,芝士蛋糕細膩順滑,好食。🍦雪糕抹茶拿鐵:二人餐唔使加錢就可以飲到,真係超抵。

🐄牛肉壽喜燒🐄

🦀紅葉松葉蟹味噌拌麵
有好多蟹肉和蟹膏,味噌調味微辣,鮮味十足!

🍵抹茶雲石紋芝士蛋糕:抹茶味濃郁,芝士蛋糕細膩順滑,好食。

🍦雪糕抹茶拿鐵:二人餐唔使加錢就可以飲到,真係超抵。