2010-07-25
上次玩遊戲有張半價蛋糕券,依大頭喜嗜,登左個焦糖脆脆蛋糕和may姐親筆簽名cook book原來間店近金鐘好多.會要識行囉.天氣炎熱,下午拿左cake都急急腳回家.重要扭大個雪櫃溫度,因個cake雖是7吋,都好大個.放到晚上做甜品,第一口食落去.好so呀和好清新呀,明白點解佢正價要賣280元一個咁貴囉,可能係那種牌子cream那種so味,唔係咁多人鍾意食咁so味的蛋糕.不過我欣賞佢個cake好fresh,海綿蛋糕鬆軟唔甜,和另一間連鎖店的天使蛋糕一比.呢個cake當然贏幾條街.但價錢都成正比.crunch cake 原價280蚊一個.我半價就140(好抵食).焦糖脆脆係愛甜的靈魂,所以我都拼老命落x心的天使蛋糕和呢個焦糖脆脆我都鍾意.不過下次會試班蘭蛋糕先.返屋企刨埋本cook book喇.都幾好睇,相片和內容都好吸引.睇得出may姐係真心愛下廚之人.遲吓要買番佢的第一本著作先.話印左10版,好誇張呀我
原來間店近金鐘好多.會要識行囉.
放到晚上做甜品,
x心的天使蛋糕和呢個焦糖脆脆我都鍾意.
不過下次會試班蘭蛋糕先.
睇得出may姐係真心愛下廚之人.
遲吓要買番佢的第一本著作先.話印左10版,好誇張呀我