2010-07-25 14 瀏覽
上次玩遊戲有張半價蛋糕券,依大頭喜嗜,登左個焦糖脆脆蛋糕和may姐親筆簽名cook book原來間店近金鐘好多.會要識行囉.天氣炎熱,下午拿左cake都急急腳回家.重要扭大個雪櫃溫度,因個cake雖是7吋,都好大個.放到晚上做甜品,第一口食落去.好so呀和好清新呀,明白點解佢正價要賣280元一個咁貴囉,可能係那種牌子cream那種so味,唔係咁多人鍾意食咁so味的蛋糕.不過我欣賞佢個cake好fresh,海綿蛋糕鬆軟唔甜,和另一間連鎖店的天使蛋糕一比.呢個cake當然贏幾條街.但價錢都成正比.crunch cake 原價280蚊一個.我半價就140(好抵食).焦糖脆脆係愛甜的靈魂,所以我都拼老命落x心的天使蛋糕和呢個焦糖脆脆我都鍾意.不過下次會試班蘭蛋糕先.返屋企刨埋本cook book喇.都幾好睇,相片和內容都好吸引.睇得出may姐係真心愛下廚之人.遲吓要買番佢的第一本著作先.話印左10版,好誇張呀我
上次玩遊戲有張半價蛋糕券,

原來間店近金鐘好多.會要識行囉.

放到晚上做甜品,

第一口食落去.好so呀

x心的天使蛋糕和呢個焦糖脆脆我都鍾意.
不過下次會試班蘭蛋糕先.

睇得出may姐係真心愛下廚之人.
遲吓要買番佢的第一本著作先.話印左10版,好誇張呀我
齋睇都流口水:p...焦糖脆脆好鬆化,不像x心的死實實架.
切左一件,俾大家睇吓佢地的蛋糕都好creamy 好足料.
芝士焗龍蝦呢度菜好正咁呀,遲d要跟住整先.
好雪白.
每個crunch cake會跟一包焦糖脆脆,我係咁落,因個cake本身好清,想甜要多下脆脆.
買左cook book支持吓
最想試做呢度"班尼迪蛋"好特別的一度菜呀.
2010-07-24
5 分鐘 (外賣自取)
$35 (其他)
齋睇都流口水:p...焦糖脆脆好鬆化,不像x心的死實實架.
切左一件,俾大家睇吓佢地的蛋糕都好creamy 好足料.
芝士焗龍蝦呢度菜好正咁呀,遲d要跟住整先.
好雪白.
買左cook book支持吓
最想試做呢度"班尼迪蛋"好特別的一度菜呀.