2021-07-21
點樣食推介✨⭐️尖沙嘴日本菜⭐️⭐️尖沙嘴燒肉⭐️德美壽司 地址:尖沙咀厚福街8號H8 5樓🍖野菜牛肉鍋 $76 (7.7/10) 🌟好抵食🌟鍋物控當然見到壽喜燒鍋就會即刻狗衝😬,果然都冇令我失望,壽喜燒湯底鹹甜適中,配料都勁豐富,例牌有菇、溫泉蛋、娃娃/旺菜、冬粉、大蔥、豆腐、紅蘿蔔、同埋睇圖都見到有超多牛肉🙈🙈,食極都食唔曬咁,兩個人食完暖笠笠超級滿足😂,黎德美真係必嗌佢個鍋😂,真係食完佢就會飽👻🍖温泉蛋天婦羅 $49 (7.8/10)男朋友勁鍾意食蛋,見到炸蛋就話要嗌,我就覺得蛋天婦羅會唔會特別左d😂,好似好易伏,好彩上碟之後又覺得幾靚仔喎,d蛋係呈現半生熟狀態,同溫泉蛋差唔多🤤,只不過外層有脆脆嘅天婦羅皮,脆嘅溫泉蛋唔知大家食過未呢🤣🤣🍖牛油果軟殼蟹卷 $79 (7.3/10)其實今次係我第一次黎食德美🤣,見到枱枱都有嗌依個卷,決定跟風嗌👻,上碟見到咁大舊真係有d嚇親,個口要mak到勁大先可以食曬成舊(定其實大家係分開幾啖黎食?😂),食落口覺得飯嘅份量有d太多,包住d青瓜絲都勁多😂,不過都好夠味嘅,但我下次黎食就應該唔會再嗌🤣回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻
⭐️尖沙嘴日本菜⭐️
⭐️尖沙嘴燒肉⭐️
德美壽司
地址:尖沙咀厚福街8號H8 5樓
🍖野菜牛肉鍋 $76 (7.7/10) 🌟好抵食🌟
🍖温泉蛋天婦羅 $49 (7.8/10)
🍖牛油果軟殼蟹卷 $79 (7.3/10)
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
今次9點黎食德美係唔洗點排隊🤣🤣,平時見佢嘅人龍係勁恐怖,建議大家可以係d冷門時間黎食👍🏻,我係紅磡打滾左幾年都冇試過德美🤣🤣,一直久仰大名,終於試到,我見到佢地壽司刺身定價都偏貴,建議大家食鍋物同卷物👍🏻