可能已經過了聖誕節旺日, 所以坐到窗口位.天色唔算好, 灰濛濛咁, 依稀都可以見到九龍條龍脈.如果五六月嚟, 景觀可以更靚.一坐低, 就聽見待應開香檳, 卜卜卜, 飲剩少少就refill, 服務100分.但香檳換了Veuve Clicquot, 並非以往的Billecart-Salmon,唔知乜原因, 級數往下調, 有少少失望.食物選擇好多, 不過我同老公食量都好細,口味亦唔係好隨和,以下只挑了好味幾款來講.Cherry tomato & mozzarella with basil.第一輪攞咗幾隻蟹腳, 除了雪味, 冇也鮮味, 然後食到呢款小蕃茄, 哇, 羅勒醬是新鮮做的, 清新美味,同芝士波配合到天衣無縫.幾款火腿都好新鮮,鹹香中帶著油潤夾住塊有水果的芝士吃,鹹中帶甜, 正.自助餐提供好多熱盤, 可惜胃容量不大, 只好忍口,老公主攻燒牛肉, 我就試羊肉,兩人各試半塊, 牛肉軟腍無渣, 肉味香濃,羊肉只有horseradish sauce, 沒有mint jelly, 較肥膩.結論是牛肉比羊肉稍勝.至於甜品, 尚算琳瑯滿目.不過已經飽到上心口, 影咗當食咗.

可能已經過了聖誕節旺日, 所以坐到窗口位.
天色唔算好, 灰濛濛咁, 依稀都可以見到九龍條龍脈.
如果五六月嚟, 景觀可以更靚.

一坐低, 就聽見待應開香檳,
卜卜卜,
飲剩少少就refill, 服務100分.
但香檳換了Veuve Clicquot,
並非以往的Billecart-Salmon,
唔知乜原因, 級數往下調, 有少少失望.

食物選擇好多, 不過我同老公食量都好細,
口味亦唔係好隨和,
以下只挑了好味幾款來講.
第一輪攞咗幾隻蟹腳, 除了雪味, 冇也鮮味,
然後食到呢款小蕃茄,
哇, 羅勒醬是新鮮做的, 清新美味,
同芝士波配合到天衣無縫.
幾款火腿都好新鮮,
鹹香中帶著油潤
夾住塊有水果的芝士吃,
鹹中帶甜, 正.
自助餐提供好多熱盤,
可惜胃容量不大, 只好忍口,
老公主攻燒牛肉, 我就試羊肉,
兩人各試半塊, 牛肉軟腍無渣, 肉味香濃,
結論是牛肉比羊肉稍勝.

至於甜品, 尚算琳瑯滿目.
不過已經飽到上心口,
影咗當食咗.

題外話/補充資料: @HK$648+10%, HSBC card 20% off
2013-12-29
$583.2 (午餐)
用餐優惠
信用卡優惠