喺銅鑼灣想飲手工啤好自然就會諗起「The Madhouse CWB」🍻呢間手工啤酒專門店地點就腳,啤酒款式多店內有28個啤酒龍頭,獨家代理唔少北歐及本地手工啤Pale Ale、酸啤、黑啤等酒款一應俱全,滿足到「酒鬼」嘅需要想飲特別口味嘅手工啤嚟呢度就啱喇💁‍♀️今次嚟到見到佢哋換上新餐牌,加入唔少新菜色食物比上次嚟食brunch嘅質素有所提升,為食客帶來驚喜!✦ 招牌BBQ豬肋骨 Signature BBQ Ribs $288Ribs份量真係十足!2-3個人share食都無問題😉以十幾種香料乾醃,再用慢煮慢烤乾方式炮製條條ribs都係厚肉,肉質唔會過柴入口非常之濃郁入味,有微微辣度一啖pale ale一啖ribs 🫢 好食到吮手指✦ 踢屁股雞翼 Kick Ass Wings $93送酒真係一流🉐 雞翼炸得酥脆,醃得入味配埋自家調配honey mustard,甜蜜滋味,食唔停!如果你食得辣嘅,可以試佢另一款「Mad Ghost Kick Ass Wings」🌶️配自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,熱情好客嘅老闆俾我試咗少少一開頭點咗少少醬覺得無咩嘢,大概5秒後辣勁開始嚟料就算飲幾啖酒,辣味都係keep
呢間手工啤酒專門店地點就腳,啤酒款式多
店內有28個啤酒龍頭,獨家代理唔少北歐及本地手工啤
想飲特別口味嘅手工啤嚟呢度就啱喇💁‍♀️
今次嚟到見到佢哋換上新餐牌,加入唔少新菜色
食物比上次嚟食brunch嘅質素有所提升,為食客帶來驚喜!
Ribs份量真係十足!2-3個人share食都無問題😉
以十幾種香料乾醃,再用慢煮慢烤乾方式炮製
條條ribs都係厚肉,肉質唔會過柴
入口非常之濃郁入味,有微微辣度
一啖pale ale一啖ribs 🫢 好食到吮手指
✦ 踢屁股雞翼 Kick Ass Wings $93
送酒真係一流🉐 雞翼炸得酥脆,醃得入味
配埋自家調配honey mustard,甜蜜滋味,食唔停!
配自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,熱情好客嘅老闆俾我試咗少少
一開頭點咗少少醬覺得無咩嘢,大概5秒後辣勁開始嚟料
就算飲幾啖酒,辣味都係keep住有,非常刺激😝
✦ 帶子墨魚汁意粉 Squid Ink Spaghetti w/ Scallops $178
食墨魚汁意粉就係要不顧儀態,大啖大啖食先夠爽!
香煎帶子有四粒,都係刺身級,大大粒又厚身
配料仲有洋蔥同鮮嫩幼蘆筍
醬汁濃稠,意粉軟硬適中
✦ Party Duck $88
TAP 1 | ABV:5% | IBU:N/A
呢款Party Duck 係Apple Cider
由本地Deadman Brewery釀造
氣泡感溫和,果香明顯
甜度屬於清新甜味,酸度亦都自然
整體清爽不太甜,唔太飲酒嘅女士都啱飲

✦ Dragon's Back 龍脊 $98
TAP 7 | ABV:5.3% | IBU:38
聽個名「龍脊」都知係本地製造啦
呢款係Dry-Hopped American Pale Ale
酒體係金黃色,帶有柑橘香氣與麥香
味道柔和,唔會偏苦或偏甜
甜味與苦味平衡得宜
呢度嘅啤酒價錢合理又有質素👍
✦ Panna Cotta $58
叫咗呢個意大利經典甜品🍓
用高身杯盛載,面頭有香甜嘅士多啤梨醬
奶凍滑溜奶香十足,作爲飯後甜品最適合不過