今日喺銅鑼灣SOGO行街後喺附近搵餐廳,見到馬路邊有一間門面好靚嘅西餐廳—MOZY Cafe & Bar。而且門口有乾花擺設,即刻吸引咗我~入到去,店舖都幾乎滿座,一坐下,職員便過來跟我們推介這裡的招牌食物及咖啡; 也會講解食物的材料配搭及煮法,令我知多左西餐既知識。頭盤:🩷牛肩肉多士牛肩肉係最新出既menu,先食為快~牛肩肉份量好足,鋪滿一塊多士。肉+菜+多士,口感一流。而且牛肩肉內帶有白色脂肪,一咬即溶化,好開胃。主菜:🩷油封鴨髀意粉意粉加了香草及橄欖油增加意粉口感,我自己鍾意食油身既意粉。原隻鴨髀真係好邪惡,因為係即叫即造,熱住食肉質真係好香好軟身。一啖意粉,一啖鴨髀~ 📸隆重登場--超厚切蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒🐽依個係我同朋友最期待既食物,因為未食前先要打卡~非常有儀式感既上菜儀式。上到枱後侍應會慢慢一圈圈咁打開個蓋,令燻煙慢慢飄出,同時亦會聞到個種蘋果木既特別香味。好似仙景一樣。而西班牙黑毛豬鞍扒真係好厚,上面亦加左香料。一切開肉質係非常軟身,唔會煮到太熟。侍應表示豬鞍扒係採用慢煮,烹調時間要幾小時,加上煙燻可令肉質更入味。依個菜式似係高級酒店先可以享受到既菜式,竟然係銅

頭盤:
🩷牛肩肉多士

主菜:
🩷油封鴨髀意粉

📸隆重登場--超厚切蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒🐽
依個係我同朋友最期待既食物,因為未食前先要打卡~非常有儀式感既上菜儀式。上到枱後侍應會慢慢一圈圈咁打開個蓋,令燻煙慢慢飄出,同時亦會聞到個種蘋果木既特別香味。好似仙景一樣。而西班牙黑毛豬鞍扒真係好厚,上面亦加左香料。一切開肉質係非常軟身,唔會煮到太熟。侍應表示豬鞍扒係採用慢煮,烹調時間要幾小時,加上煙燻可令肉質更入味。依個菜式似係高級酒店先可以享受到既菜式,竟然係銅鑼灣既大街就享用到啦~有幸福既感覺🥰🥰

🩷雲尼拿雪糕Pancake (哈密瓜+提子)
食完正餐就到甜品胃出動!依間既Pancake整得好鬆軟,配埋水果糖漿好好食

☕️賣相精緻既飲品
Dirty Cat Tiramisu Latte