2021-05-24 212 瀏覽
同朋友慶祝生日,晚餐食居酒屋,因為餐廳收切餅費$100,所以我哋就決定食完晚餐轉場,book咗呢間去食蛋糕吹蠟燭。我哋三個女仔order咗三個小蛋糕,先試佢嘅招牌草莓西瓜蛋糕,可能因為本人唔係好食西瓜嘅關係,所以覺得普普通通。第二個食嘅係香蕉焙茶蛋糕,♥︎♥︎非常喜歡,陪茶味香濃,配上甜甜嘅香蕉,呢個組合非常夾✩✩雖然三個蛋糕裏面賣相最普通係佢,但我覺得係最好味✌︎✌︎最後我哋食喺希慎鋪獨有嘅碟豆花藍莓芝士蛋糕。坐我隔離嘅朋友講到明係唔鍾意食呢個,對於我來講就唔錯嘅,淡淡嘅忌廉芝士味,配上粒粒藍莓果肉,整個蛋糕都充斥住碟豆花嘅味道。另外飲品方面,我叫咗一杯朱古力奧利奧咖啡奶昔♥︎♥︎♥︎好好味呀,如果你唔怕肥的話,係必點嘅飲品✌︎✌︎今次我哋冇食熱食,但眼見隔離枱嘅熱食賣相非常之吸引,下次一定要去試佢嘅熱食。蛋糕賣相吸引,慶祝生日係唔錯嘅選擇,不過味道方面未必款款都可以滿足到味蕾。
朱古力奧利奧咖啡奶昔
招牌草莓西瓜蛋糕
香蕉焙茶蛋糕
碟豆花藍莓芝士蛋糕
$150 (其他)
生日
朱古力奧利奧咖啡奶昔