2016-06-07 384 瀏覽
同朋友出完街黎到呢間餐廳,好彩個日去到未算好多人,但係坐底一陣就FULL晒人呢間餐廳集合左唔同地方既菜式,真係滿足到唔同人既需要!咁我地就叫晒越南菜同台灣菜,同Pasta黎試下啦~呢個係"越式"既珍珠奶茶,可能係佢用左越式定唔知邊既茶既沖,所以係珍珠奶茶黎講都幾特別下!仲有呢杯唔會好甜唔似平時D台式珍珠奶茶咁,再加上有少少澀澀地咁,幾有特色呢個蠔餅就覺得麻麻,可能佢落得炸粉太多同埋太少蠔係入面,個比例唔太MATCH,但係都幾香口,炸得好脆!我朋友就叫左青咖哩牛腩飯,可能平時周圍都有呢類既飯所以我冇咩感覺但係辣度都好岩我口味D牛腩都唔會好硬,撈飯食一流最後一碟主菜就係松露肉丸手作麵!個人比較鍾意食Pasta,呢到都冇令我失望,呢個手作麵好岩我口味,粗粗地又好咬口,亦都冇煮得太"淋",個肉丸都好MATCH個手作麵,食唔停口!甜品就係呢個芒果窩夫,個窩夫好脆,仲要薄薄地岩晒我地食到飽晒既時候食,沾個芒果雪糕黎食真係一流,正!
但係辣度都好岩我口味
D牛腩都唔會好硬,撈飯食一流
2016-05-20