2016-07-21 3656 瀏覽
雖然日本是我家 但都有返唔到家鄉嘅時候㗎又思鄉又想食肉點算好?咪唯有去呢到囉-之咪就喺 Futago HK 大阪燒肉你地心諗「又有咩特別啊!咪又喺燒肉!」你地平時咪好鍾意話人塊面大過乜乜乜呢塊大得驚人牛小排真喺大過哂你地塊面啦今次喺咪好介紹呢~-大得驚人牛小排 ($168)呢塊大得驚人牛小排喺要預訂的唔訂定先是無得食最重要喺呢塊肉燒嘅時候喺十分之有氣勢首先佢會講一堆日文 你就要跟住佢大聲咁講 內容大概就喺同佢同塊肉打氣咁😂之後佢就會幫你燒des 呢你可以見到呢塊牛小塊嘅脂肪分佈喺脂肪比較多唔好又以為一定又喺行野亂介紹事實喺燒完之後 呢塊牛小排喺充滿油香 食落仲好滑 但你又唔會覺得好油強烈推介大家一定要試!-上等鹽燒牛舌 ($78/4片)你地都可以睇呢個牛舌是薄切的所以燒兩三下就搞掂 唔洗等到頸都長 都未有得食一咬落去又唔會喺韌到食唔到 反而喺幾爽口 再搭埋佢地個檸檬source 喺幾夾的-海膽牛肉 ($38)嘩 呢個簡直喺史上最邪惡嘅海與地組合將燒得啱啱好嘅牛肉搭埋海膽一齊食兩樣野同時都喺一入口即溶des 呢喺咪諗下都覺得好爽-汁燒牛肋肉 ($58)牛肋肉非常厚身 個汁醃得入味而且非常
雖然日本是我家 但都有返唔到家鄉嘅時候㗎
又思鄉又想食肉點算好?
咪唯有去呢到囉
之咪就喺 Futago HK 大阪燒肉
你地心諗「又有咩特別啊!咪又喺燒肉!」
你地平時咪好鍾意話人塊面大過乜乜乜
呢塊大得驚人牛小排真喺大過哂你地塊面啦今次
喺咪好介紹呢~
大得驚人牛小排 ($168)
呢塊大得驚人牛小排喺要預訂的
唔訂定先是無得食
最重要喺呢塊肉燒嘅時候喺十分之有氣勢
之後佢就會幫你燒des 呢
你可以見到呢塊牛小塊嘅脂肪分佈喺脂肪比較多
唔好又以為一定又喺行野亂介紹
強烈推介大家一定要試!
上等鹽燒牛舌 ($78/4片)
你地都可以睇呢個牛舌是薄切的
所以燒兩三下就搞掂 唔洗等到頸都長 都未有得食
海膽牛肉 ($38)
嘩 呢個簡直喺史上最邪惡嘅海與地組合
將燒得啱啱好嘅牛肉搭埋海膽一齊食
兩樣野同時都喺一入口即溶des 呢
喺咪諗下都覺得好爽
汁燒牛肋肉 ($58)
牛肋肉非常厚身 個汁醃得入味
而且非常軟身 啱哂無乜牙力嘅我食😂