2022-07-17 1750 瀏覽
7 月16 日天氣又熱🔥到餐廳時,full 了,職員叫我哋門口排隊,咁就照排,排了15 分鐘後,突然職員叫人入坐,個吓好突然。明明之前自己排第一位,所以我向職員了解,職員向店內大叫問同事了解,真係冇叫排左邊定右邊,了解完比回排隊安排我,餐廳食物,等待過程正正常常。最後 俾錢埋單。離開店唔夠10步左右,有個女職員跑出嚟就講,態度冇禮貌😐小姐你哋冇俾錢喎。嗰吓我真係拗爆頭💁‍♀️我就即刻攞返張單出來比佢哋睇。單及信用卡收據,過目咁OK啦,我繼續行諗住唔緊要,點知,吾夠8 步路,已過條馬路又有個男職員🏃🏻🏃🏻🏃🏻跑出馬路追截,(呢個男仔有力D禮貌),在馬路來追我問,小姐唔好意思你哋張單可唔可以睇多次。ok ,我都想知咩事,叫個男仔入返安全行人路,非常之危險。希望呢間餐廳交易過程自己檢討吓。運作安排小心小小。教導下D員工同人溝通有唔同技巧,吾係要禮貌大使,唔好一嘢追來話小姐冇俾錢。
餐廳食物,等待過程正正常常。

最後 俾錢埋單。

唔好一嘢追來話小姐冇俾錢。