2014-02-28 2435 瀏覽
--Eden Rose Restaurant--由於小妹我生日,家姐同媽咪就帶我去呢間樓上餐廳到食生日飯!成間鋪唔大,只係一個細小單位。但燈光比較暗,每一枱有一個蠟燭,情調浪漫。而餐牌方面分別有散叫、廚師推介及二人套餐。最後我地以散叫形式叫左個鵝肝多士、酥皮焗蟹盒、醬燒西班牙豬肋骨、洋蔥煙內焗美國薯仔及黑松露面包蟹意大利飯。餐廳首先為我們送上三條香味十分濃郁的蒜蓉包及一小碟蕃茄粒。蒜香味十足加上包身十分鬆軟,配埋蕃茄粒真係好好食。隨後侍應為我地送上一碟4件的鵝肝多士,多士同鬆軟的蒜蓉包好唔同,多士脆卜卜配合埋好creamy ge鵝肝,不得了咁好味!跟住就係我最最最鐘意醬燒西班牙豬肋骨!!肉已經完全離骨,即使係用刀叉都唔需要太費力就可以食到。而且肉質又嫰又軟,配合埋帶小小酸的燒汁,真係好食到停唔到口。而配菜重係熱辣辣的薯角!!隨後酥皮焗蟹盒都送到我地面前。老實講,呢個我覺得係有小小貴。份量好小不在話下、味道亦相當一般。實在唔值$128呢個價。而洋蔥煙肉焗美國薯仔我覺得唔錯,薯仔食落有小小似薯蓉。只係洋蔥同煙肉略為少了點,總括而言係唔錯。最後就係!!意大利飯以蟹蓋為碗,蟹香味好濃郁。雖然眼
--Eden Rose Restaurant--
最後就係!!意大利飯以蟹蓋為碗,蟹香味好濃郁。雖然眼見份量好似好少咁,但係食落剛剛好。個人認為如果有機會再去呢間餐廳,黑松露面包蟹意大利飯及醬燒西班牙豬肋骨係值得再點。
鵝肝多士$88
酥皮焗蟹盒
洋蔥煙肉焗美國薯仔
醬燒西班牙豬肋骨
黑松露面包蟹意大利飯
題外話/補充資料: 全晚最最最唔滿意係餐廳雖然環境走浪漫風格,理應有一個安靜的環境享受美食。可惜餐廳中心位置坐著一枱十人的食客,嘈到不得了。我認為食飯時頃計唔緊要,但係呢到始終係餐廳,有其他食客。你地頃到咁大聲、笑到咁大聲,完全影響其他食客。
2014-02-23
生日