2022-10-08 25 瀏覽
懶得覓食的我,最理想就係同行的朋友可以幫忙搵野食,所以今次中午飯都係由貼心的同事預先搜尋的。Lunch menu set有若干選擇,都是沙律/湯+主食+飲品。我們不約而同點了沙律前菜同比目魚作主菜。沙律味道不過不失,可能因為有西柚緣故食完很開胃。到主菜上場了!魚煎得頗脆口,切開時熱氣從魚肉緩緩升起,可見是即煎,如果可以無咁燶就好了。魚配上底下creamy的醬同薯蓉,整體好好食。份量不算多,但一般女孩子都應該夠食。最後我們叫了一人一個月球tiramisu做甜品。上碟時真係覺得好有趣,tiramisu藏在圓滾滾的月球內。別小看這個月球啊,都有返一定重量,不過係唔食得既。影完相之後就忍唔住要動口試食啦~雖然不是令人驚艷的味道,不過都好好食,一不小心就成個清曬,為是日午餐畫上完美的句號。再一次引證,女孩子果然仲有一個甜品胃如果想靜靜地食lunch,這間餐廳都係一個不錯的選擇。

如果想靜靜地食lunch,這間餐廳都係一個不錯的選擇。
  • Tiramisu