2025-05-10
位置喺銅鑼灣fashion walk,靜中帶旺,裝潢簡潔得體,服務殷勤師傅好nice。座位15個,全部counter seats,可以望到處理過程同師傅互動。晚市omakase餐單兩分別$398 (18品)/ $598(20品),抵~ 午市15品$298亦好抵。雖然用料唔係最豪華最大堆頭,但體驗值唔錯都值得推薦。食完炸物已將我一人份所有魚料放出嚟,食壽司時魚料已經係室溫,而壽司飯係赤醋飯,鬆軟。蒸物🔱茶碗蒸(配沖繩海苔同櫻花蝦,蛋滑滑滑)料理🔱吉列帶子伴他他醬(配三文魚子,惹味有咬口)時令炸物🔱炸螢光魷魚 |日本九条蒽 (酥脆,配紫蘇葉同岩鹽)壽司🔱飄雪鵝肝吞拿魚壽司(餐廳招牌✨師傅喺面前刨鵝肝表演飄雪❄️加吞拿魚雙重享受,入口即溶👍🏻)壽司6貫🔱金目鯛(結實,彈牙,魚油豐富甘甜)🔱火炙左口魚(燒香後油脂多👍🏻👍🏻)🔱北海道帆立貝(有少少檸檬汁香)🔱俄羅斯甜蝦🔱長崎深海池鱼料理🔱磯煮鮑魚伴肝醬(鮑魚來自大連,厚切但好腍唔韌,入味,加咗開心果碎)海膽創意料理🔱海膽甜筒(北海道馬糞海膽,加咗吞拿魚蓉,甜筒用鱈魚乾干造成)時令刺身🔱油甘魚刺身(甘甜,配蛋黃麵豉醬鹹香)🔱真鯛刺身時令卷物🔱鰻魚卷
蒸物
🔱茶碗蒸(配沖繩海苔同櫻花蝦,蛋滑滑滑)
料理
🔱吉列帶子伴他他醬(配三文魚子,惹味有咬口)
時令炸物
🔱炸螢光魷魚 |日本九条蒽 (酥脆,配紫蘇葉同岩鹽)
壽司
壽司6貫
🔱金目鯛(結實,彈牙,魚油豐富甘甜)
🔱火炙左口魚(燒香後油脂多👍🏻👍🏻)
🔱北海道帆立貝(有少少檸檬汁香)
🔱俄羅斯甜蝦
🔱長崎深海池鱼
料理
海膽創意料理
時令刺身
🔱油甘魚刺身(甘甜,配蛋黃麵豉醬鹹香)
🔱真鯛刺身
時令卷物
🔱鰻魚卷物(濃味)
🔱紋甲魷魚(肉厚甘甜,炒得爽脆)
時令湯物
🔱魚湯
甜品
🔱芒果沙冰(清爽醒神~底部都放咗乾果增加口感幾細心)