2023-09-15 214 瀏覽
去親韓國都必食嘅燉雞起香港好少有,前排睇影片分享網站介紹銅鑼灣有,一直都好想去食,今日終於有機會~平日晏晝1點幾去到,餐廳有提供lunch set menu,但我哋想成鍋滾滾下咁食就叫咗個韓式雞肉火鍋(2人份)$328店員先為我上前菜~醃蘿蔔甜甜地,唔酸唔太辣,都幾啱個人口味,涼拌大豆芽味道較淡個鍋一上枱見到勁多蒜好正咁,材料除咗雞之外,仲有年糕、薯仔、大蔥,店員建議我哋個鍋滾起後可以先飲湯、食年糕再食雞🐔個湯本身清清地,飲落好香大蒜同雞湯味,好惹味~雞肉好鮮,食落肉質彈牙,薯仔同年糕煲到好淋好入味先食幾正~食到7788其實都飽,但因為個湯太好味,我哋加多個刀削麵$40 嚟食,麵條口感爽彈,一定要加!!