2009-02-24 8 瀏覽
昨晚跟朋友二人在 CWB 唸食乜, 2個人都想魚, 突然記起有朋友介紹, 話呢間個魚頭煲同順德公有得 fight, 去到時好靜得 4, 5 枱客, 一出有 d 驚 "nine" 嘢, 不過都上到來不妨試吓!可能因為客少, 都幾好服務, 成日收碟, 加水! 點餸時, 個 waitress 介紹個魚頭煲做特价, 平日 $98 今日 $68, 一煲有 4 個 , 我仲要求多薑葱, 好快來到, 跟順德公一樣用一個大黑砂鍋上, 好香好乾身, d 肉好滑, $68 超抵食! (佢話係野生鯇魚頭?!) 仲叫咗個薑葱雞, 都係用大黑砂鍋上, 有雞味都夠滑, 用黑砂鍋上保温比較好, 雖然我食魚頭好慢, 但 當我食到d 雞時仍然熱, 唔錯! 再叫咗個 "登" 湯, 昨晚有 "天麻海雀煲魚頭" & "螺頭煲豬", 我地兩個靚女就揀咗"天麻海雀煲魚頭" 去頭痛嘛, 一盅 $88, 每人都有 3 碗多, 好重藥材味, 正呀! 比較可惜個湯最後凍咗, 可能我地食得太慢!在落單時, 個 waitress 就話幫我地留 2 個雙皮奶, 我唔係鐘意奶嘅人, 所以俾咗一半俾我個 friend, 哈! 食落嗰種香

比較可惜個湯最後凍咗, 可能我地食得太慢!

在落單時, 個 waitress 就話幫我地留 2 個雙皮奶, 我唔係鐘意奶嘅人, 所以俾咗一半俾我個 friend, 哈! 食落嗰種香味似 Cream 呀, 連我唔鐘意奶嘅人都食晒, Good ar!

埋單$316, 原來星期日至四仲有 8 折。 在我哋食到 9 點時, 開始多咗 d 枱, 好似有宵夜時段! 昨晚就地坐咗好耐 ( we are the last table), 8 pm 到 11:45pm, 但d 伙記完全冇想叫你走你嘅眼神或行動!
  • 魚頭煲
  • 雙皮奶