2021-08-14 251 瀏覽
早排同個好耐無見的朋友出嚟去銅鑼灣的牛之鍋打邊爐,但係我覺得有少少失望了。第一,我們一早買左券加埋一200蚊,話可以食埋日式放題,一人一鍋打算放便一點,但揀的椰子湯清到好似清水咁,係得個幾片椰子,見到個一刻有點錯愕,如果湯底係似椰青水都算,但係唔係囉,係無乜味,得咸味,咁都可以叫椰子湯底?定係我地食券因為有折所以質素差?第二,張枱好細張,頭一兩輪都上菜係咁上,我都知係怕啲客肚餓,但搞到張枱無位放嘢,好逼,同埋好唔明點解有些人都是二人,但又有四人枱,又係因為買券的原因?第三,經常漏單,每一輪都總有兩三樣嘢漏,以為佢係無貨,太天真啦,下一輪入紙再叫又有喎,咁即係人為的原因。第四,都唔知係要讚好刀功定點,肥牛片少得來薄到可以透光,本人覺得厚多少少會好些少。第五,試過有幾次出到去,都有好幾樣任食的食物係無晒,甚至出幾次都係一個無食物的兜,不過今次相信唔關用折扣優惠券事了。但都要講返有部分甜品係ok,比較好的係芒果綿綿冰。至於抵唔抵食,值唔值得食就大家自己衡量了。