2017-03-29 601 瀏覽
同朋友行完街, 去到鵝頸橋附近, 見到有間串燒放題, 之前玩過重慶燒已經好想再食, 而家有呢間, 仲可以室內自己燒, 即刻上去試下安排左坐卡位, 見到牆身壁畫, 好靚, 好和風, 如果侍應講埋日文仲正枱面有個用gas的燒烤爐, 仲有幾種醬汁同味粉比你調味肉類選擇都不少, 我地叫左叉燒, 黑豚腩片, 牛肩肉同牛仔肉叉燒醃得好好味, 我地燒好就可以食甜蛋絕對係我至愛, 轉個慢火自己燒, 燒到個面香脆D, 好有成功感呢個QQ大阪燒叫鱆魚蔬菜棒, 燒完配燒汁, 剛好一口, 好似粉子料理咁金菇肥牛卷又係必食的, 肥牛薄片, 好快就熟, 慢火處理, 金菇軟身即可雛雞半隻, 我要雞翼, 朋友要雞髀, 剛剛好, 如果比成隻, 我地真係飽左, 今次試唔哂, 下次再試其他款
枱面有個用gas的燒烤爐, 仲有幾種醬汁同味粉比你調味
叉燒醃得好好味, 我地燒好就可以食