2017-03-11 3794 瀏覽
今次係第二次來火山燒, 因為睇到雜誌廣告, 4位以上就可以升級任食火山燒嘅「極上火燒盛宴」!即刻約friend去試下, 食哂個拼盤已經回本, 正我記得之前佢地係用熱石去燒, 而家轉左呢個爐, 用gas的, 可以控制火力, 易熟蔬菜用細火,海鮮耐煮的先大火再慢煮, 好易用呀其實上次已經好like呢個秋葵冷麵, 今次又食左兩碗先開始燒烤, 須然佔左個胃部空間, 但真的正我地就係因為呢個拼盤而來的, 接招青口, 很嫩口, 除左有一隻中間有草要去除, 無得彈原隻帶子配和風燒汁, 即刻好似大廚咁, 鮮味較淡, 要用醬汁去吊起個味榮螺, 大隻而嫩口, 螺味香濃, 一定要試和牛串, 朋友一致讚好, 燒得外脆而內內軟, 牛味十足虎蝦, 蝦頭多羔, 超大隻而肉嫩, 驚喜墨魚, 淡味, 配鹽或燒汁味道即提升, 口感彈牙雛雞, 肉味香但質不算太滑, 皮如果再香口D更理想須然個拼盤飽左7成, 點都試下其他串燒嘅, 很滿足
秋葵冷麵
極上火燒盛宴
我地就係因為呢個拼盤而來的, 接招
青口
青口, 很嫩口, 除左有一隻中間有草要去除, 無得彈
帆立貝
榮螺
榮螺, 大隻而嫩口, 螺味香濃, 一定要試
和牛串
和牛串, 朋友一致讚好, 燒得外脆而內內軟, 牛味十足
虎蝦
虎蝦, 蝦頭多羔, 超大隻而肉嫩, 驚喜
墨魚
墨魚, 淡味, 配鹽或燒汁味道即提升, 口感彈牙
雛雞
雛雞, 肉味香但質不算太滑, 皮如果再香口D更理想
須然個拼盤飽左7成, 點都試下其他串燒嘅, 很滿足
2017-03-09