2019-05-09 130 瀏覽
好耐無食粥底火鍋,這間都整體唔錯,可以再encore1. 價錢198,粥水湯底,套餐海鮮幾豐富,蜆,貝,鮑魚都好鮮甜,蝦好生猛,蟹就就唔係好大隻,但都有蟹膏 ,而且價格取勝2. 肉類方面,A4和牛中規中矩,豬腩肉有驚喜,以為會好肥膩,點知煙煙unun,又唔覺得膩喎3. 食到甘上下,開始食蔬菜,峰巢豆腐口感幾得意,粟米都幾鮮甜,出奇地廚極都爽爽的4. 最後加埋南瓜芋頭煲粥,鐘意加埋鷄件一齊煲,唔知係米加左粥水關係,雖然加埋芫茜冬菜花生, 味道略嫌清淡,不過很飽肚了5. 值得一提係飲品竹庶茅根同酸梅湯,竹庶味道好清,有紅糖味,睇落真材實料,酸梅味濃味點,但兩者同火鍋都好配,打邊爐點可以唔飲野6. 調味料方面,一般辣椒蒜頭唔少得,竟然仲有沙姜,吊味一流7. 另外叫左碟蝦餅,48蚊6塊有點貴,但幾好食,鮮炸爽口,應該加左馬蹄,點埋甜酸醬正8. 這度d姨姨侍應服務抵讚,主動,換碟好快總括而言,銅鑼灣區這個價位同質素都算抵食
好耐無食粥底火鍋,這間都整體唔錯,可以再encore
8. 這度d姨姨侍應服務抵讚,主動,換碟好快

總括而言,銅鑼灣區這個價位同質素都算抵食

• 炸蝦餅
  • 元貝