2012-06-12 32 瀏覽
YAHOO團購BABY BLUE既晚餐,只需要$128就可以有個海鮮拼盤、湯、主菜、甜品及餐飲。呢度既質素一直都好好,所以二話不說就買左兩張,仲預早打來book定位!職員態度好好,即日仲有打來再confirm booking。兩個人可以試晒兩個主菜同甜品,餐湯有三個揀:周打蜆、羅宋同埋磨菇,我地就揀左後面兩種。點好餸,過左大約十分鐘就先上叮熱左既餐包配自家香蒜牛油。牛油真係好香,蒜蓉味非常濃郁;不過餐包唔夠鬆軟,比較乾同硬。歐陸海鮮拼盤上場!好豐富!五種海鮮最欣賞螺!我本身唔係太鐘意食,不過佢呢度個度真係好新鮮,又軟又煙刃,而且雪到凍凍地,正!蠔就細細隻,稍嫌大隻XD 不過都幾鮮!蝦、青口同埋蜆就一般般!不過都好新鮮!羅未湯,好似幾足料,不過唔夠味,濃多少少好D。主菜上場!有我至愛既香煎帶子配黑松露意大利飯同埋澳洲T骨牛扒。先講意大利飯,帶子好大粒,生熟度剛剛好,帶少許鹹味;黑松露極濃,又有少少芝士同埋忌廉既甜味帶出左成個意大利飯既香味,D飯又煙煙刃刃,帶少少咬口,唔會太生,好味!另外既T骨牛扒就稍為遜色,七成熟既牛扒,上到來差唔多八成半,最重要係仲有好多根,切又好難,食既時候又好難,
團購既餐單
餐包+蒜味牛油

歐陸海鮮拼盤上場!
海鮮拼盤
羅宋湯
羅未湯,好似幾足料,不過唔夠味,濃多少少好D。
炭燒澳洲T骨牛扒
香煎海帶子配黑松露意大利飯
另外既T骨牛扒就稍為遜色,七成熟既牛扒,上到來差唔多八成半,最重要係仲有好多根,切又好難,食既時候又好難,大打折扣!雖然入面都仲有少許肉汁,但係真係無辦法食落口。。。
法式焦糖燉蛋+意大利芝士蛋糕
最後,甜品!法式焦糖燉蛋同埋意大利芝士蛋糕!
燉蛋面既焦糖好脆,雖然燉蛋已經唔熱,但係內裹既質感好似吉士咁,濃郁又帶少少甜味,食多幾啖又唔會覺得佢好漏,正!
意大利蛋糕,無芝士味,太濕,唔好食。。。

不過若果一般出街食飯,呢個價錢確實好優惠,而且侍應不斷加水,態度一流,雖然係團購,都無話要等位或者較差既待遇!

題外話/補充資料: 團購$128+$41(原價10﹪既服務費)
用餐優惠
團購