2019-09-26 100 瀏覽
今日難得補鐘早放工,就陪屋企人去銅鑼灣買野,記得之前上網介紹話「大龍燚」黎左香港銅鑼灣。既然又係呢頭就試一試啦~就趁早早地試下啦!因為我地17:30左右就到達店鋪,暫時未見人流,睇真d出面個牌原來仲係試業中!而且18:00前入座有六折但湯底、醬油、飲品不包括在內睇網試既資料就最推介「紅油麻辣鍋」,就試試佢個「微辣」,黎度試左下個湯都真係唔算太辣我同屋企人都接受到,但點知愈滾愈辣叫呢個湯底推薦要叫埋白飯或刀削麵刀削麵要自己「瓜」入鍋中,同想像有點唔同,但屋企人就讚賞夠特別,好有即製既感覺!食落個麵好彈牙,好入味其實店員有問我地需唔需要幫手,但我地想自己整,所以如果唔想自己整想佢幫手相信都係冇問題!出面有個調味區,最令我覺得特別係呢個秘製油碟,試左係有少少既酸味,亦有一d特別既椒粒係入面,每個人既醬油費係人頭計,每位$20餐廳都幾貼心,每人會有一條圍裙比你食野時用,店員解釋因爲紅油顏色好濃,圍裙可以避免夾野入鍋嘅時候紅油彈到身上都係食完發現真係會有彈湯既情況,所以著淺衫既朋友一定要戴番!分別叫左肥牛、龍脷柳、五花腩、鮮蝦雲吞,最欣賞肥牛同五花腩,肥牛爽口脂肪分配剛好,龍脷柳烚完非常滑身,同

但湯底、醬油、飲品不包括在內

我同屋企人都接受到,但點知愈滾愈辣
叫呢個湯底推薦要叫埋白飯或刀削麵

食落個麵好彈牙,好入味

食完發現真係會有彈湯既情況,所以著淺衫既朋友一定要戴番!

分別叫左肥牛、龍脷柳、五花腩、鮮蝦雲吞,最欣賞肥牛同五花腩,肥牛爽口脂肪分配剛好,龍脷柳烚完非常滑身,同湯底好夾!

最值得欣賞係餐牌上每個食物唔止有價錢,仲有埋個煮熟時間比你
真係好貼心!
今餐食完同家人都好滿足,值得再食,店員態度好,環境亦舒適!