已經唔係第一次去,但係次次都係一樣,今次最離普。一如以往:個埸大把位,執好的枱都已經有唔少,起碼有4-5張。女黑衣叫知客帶人入去,知客就話好忙,叫人係出面排隊等,但又唔派飛(佢好鍾意去小食位煮嘢食俾人,入單,同同事和客人吹水),兩個女人互閙了一陣後,男黑衣和兩個女黑衣就繼續執枱,知客繼續煮佢嘅嘢。出邊連埋自己,其實只得兩個客。終於入座後第一時間問用唔用得張cash coupon ,個男黑衣話可以 (上一次去,賣單時先話下午茶時段唔用得,雖然coupon 無寫)等好耐先有人想睇到我地&落單和知客例必落錯單也不是新鮮事。到賣單時,知客話:呢張coupon 唔夠$200唔用得。真係火都嚟! 我都係諗住用埋佢,以後都唔會再去。我問佢條例中邊條有寫? 佢話會搵經理。突然全埸無曬侍應,再追知客,知客話經理問緊。問咗好耐,我再找女黑衣,佢話佢唔係經理,另一個女黑衣話佢係經理,叫我入後冷同唔知邊度的禮賓部講。我叫佢自己去讀一次條文,佢不斷話佢知,又話張coupon 唔係佢地的,所以唔可以用。攪咗半個鐘頭,女經理問我:你張coupon是幾時,點樣換的?因為如果是12月前換的就可以用,之後就唔用得。咁好明
已經唔係第一次去,但係次次都係一樣,今次最離普。

出邊連埋自己,其實只得兩個客。

攪咗半個鐘頭,女經理問我:你張coupon是幾時,點樣換的?因為如果是12月前換的就可以用,之後就唔用得。咁好明顯是有一張係用得到。
我再一次叫佢讀曬D T&C 出嚟,佢話我知我知,我唔知佢知乜嘢⋯搞到最後,終於用咗張coupon。 半句sorry之類都無,即刻執我張枱。

今時今日,呢間洒樓繼續縱容呢一班咁嘅員工提供咁ge service 其實係想點?

Anyways, 呢世都唔洗旨意我再幫襯!

2021-02-28
用餐優惠