2025-03-11
今日同Friend去銅鑼灣嘅一間新開嘅Omakase餐廳,感覺好驚艷!呢間餐廳以溫泉山洞作為主題,裝修得好有格調,令人一入到去就感受到放鬆嘅氛圍☺️餐廳開業至今已經有一年,所有嘅枱椅同餐具都保持得好新淨,同埋,最重要嘅係,食物真係非同凡響,每一碟菜都好似藝術品咁,擺設得精緻又別緻🥰。今日我哋品嚐咗十四道菜式🍽️包括:- 鮟鰜魚乾:鹹香可口,味道濃郁,開胃之選。- 拖羅:鮮嫩多汁,入口即溶,真係唔可以錯過。- 鹽燒馬友:外焦內嫩,炭火香氣十足,非常美味。- 鰆魚:肉質鮮甜,帶有淡淡嘅海味。- 小長井蠔配海苔酸汁啫喱:新鮮的蠔搭配酸甜嘅啫喱,口感層次分明。- 深海池魚:肉質滑嫩,鮮味十足,令人驚喜。- 攻城赤貝:新鮮嘅赤貝,嚼勁十足,配上特製醬汁,滋味無窮。- 鰤魚:油脂豐富,口感滑順,真係一絕。- 針魚:肉質細膩,味道清新,令人食欲大增。- 腦天:吞拿魚頭頂肌肉位,稀有部位,肉質鮮美,十分珍貴。- 北海道白海膽:鮮甜滑腻,味道濃郁,簡直係海膽愛好者嘅天堂。- 秋田烏冬:手工烏冬彈牙,湯底清淡卻又充滿滋味。- 多種魚湯熬製:湯底濃郁,味道鮮美,讓人一口接一口。- 甜品:綠茶、黃豆味蕨餅:清新嘅
今日我哋品嚐咗十四道菜式🍽️包括:
- 鮟鰜魚乾:鹹香可口,味道濃郁,開胃之選。
- 拖羅:鮮嫩多汁,入口即溶,真係唔可以錯過。
- 鹽燒馬友:外焦內嫩,炭火香氣十足,非常美味。
- 鰆魚:肉質鮮甜,帶有淡淡嘅海味。
- 深海池魚:肉質滑嫩,鮮味十足,令人驚喜。
- 鰤魚:油脂豐富,口感滑順,真係一絕。
- 針魚:肉質細膩,味道清新,令人食欲大增。
- 腦天:吞拿魚頭頂肌肉位,稀有部位,肉質鮮美,十分珍貴。
- 秋田烏冬:手工烏冬彈牙,湯底清淡卻又充滿滋味。
- 多種魚湯熬製:湯底濃郁,味道鮮美,讓人一口接一口。
- 甜品:綠茶、黃豆味蕨餅:清新嘅甜品,完美結束今日嘅美食之旅。