2024-05-11 39 瀏覽
朋友帶我去食餐好,開心仔🥰今次我哋去咗壽兵衛食壽喜燒,地點就喺銅鑼灣嘅駱克駅。餐廳嘅日系裝修感覺柔和舒服,座位都係bar枱位,可以一直睇住師傳席前烹調,一煮好就送到面前,開動🥢我哋點嘅係兵之膳,由前菜到甜品,總共有11道菜~前菜先~刺身分有鰤魚,北海道帆立貝,拖羅,整體都好新鮮,尤其帆立貝好爽口,拖羅亦入口即溶。三文魚籽茶碗蒸入面仲有菇同鳴門卷🍥之後就開始壽喜燒啦~塩煎牛舌有兩厚片,要七成熟,口感好嫩,唔會好油,今次試咗而家好hit嘅淡雪鹽,為牛肉提味效果好好👍🏻A4和牛肩胛嫩得嚟有彈性,點蛋汁食感覺更滑溜!再繼續師傅就煮埋熟成肉眼,黑豚,雞腿肉同野菜🥬熟成肉眼牛味濃郁,黑豚較有咬口,但味道亦鮮嫩,雞腿肉嫩滑,全部加埋嘅份量食落都幾多~野菜部分就有冬菇,紅蘿蔔,芋絲,南瓜等等!套餐自選飯或烏冬,食完壽喜燒就可以飲返碗舞茸菇清湯解下膩,最後仲有雲呢拿雪糕做甜品🍨今餐lunch好滿意,職員態度友善,介紹詳細,比人親切嘅感覺~☺️