2023-09-20
🥰知道大家返咗一個禮拜工,都已經好悶,好想出去happy吓,今日就帶大家嚟到銅鑼灣幾多間適合約會,同朋友仔chill下嘅日式餐廳!真係我私藏咗咁耐,第一次同大家分享㗎!@kagurahut 呢度嘅日式料理絕對正宗,講個秘密俾你聽呢度所有人都識講日文㗎!真係すごい!太犀利啦!完全1秒夢回日本,連機票錢都慳返!。北海道海膽釜飯 $380呢個係呢度嘅特色招牌嚟嘅,幾乎每台客都會點㗎!高質素嘅食材,仲有老闆親自喺你面前幫你烹調,係實至名歸嘅招牌!裏面有高級蕈菇,真係超級鮮美。最犀利嘅係佢哋用到成疊海膽,仲有一大碟三文魚籽!真係好有滿足感!。明太子芝士玉子燒 $108果然日式料理又點可以少左佢呢?個人認為玉子燒嘅料理水準,足以反映一個廚師嘅功夫!呢度係永遠都唔會令我失望㗎!大家見唔見到影片入邊超厚嘅玉子燒?仲會拉絲㗎!拉到我video都錄唔晒!簡直要飛出屏幕了!裏面嘅餡料亦都非常豐富,明太子塞到滿滿當當,真係相當大方呀!。鐵盒燒生蠔 半打 $240。拉克萊特艺士 3 $43呢個價錢簡直係良心價!冇見過咁抵食嘅燒生蠔,仲要係喺香港好少有嘅鐵盒燒生蠔,聽聞廚師研究咗好耐先可以保證最佳嘅溫度同埋時間,
@kagurahut
。北海道海膽釜飯 $380
。明太子芝士玉子燒 $108
。鐵盒燒生蠔 半打 $240
。拉克萊特艺士 3 $43
呢個價錢簡直係良心價!冇見過咁抵食嘅燒生蠔,仲要係喺香港好少有嘅鐵盒燒生蠔,聽聞廚師研究咗好耐先可以保證最佳嘅溫度同埋時間,為我哋呈上最完美嘅燒生蠔!真係好佩服佢哋呀!啲生蠔仲要隻隻都手掌咁大!又鮮甜口感又好,半多簡直唔夠食!今日我哋仲添加左芝士添!真係非常非常邪惡!又rich又creamy 嘅cheese加上滑脫脫嘅生蠔,令佢嘅口感層次更上一層樓!真係錦上添花!
。銀雪魚西京燒 $188
同埋海鮮愛好者,可以唔試吓日式銀鱈魚呢!呢度再一次稱讚廚師嘅功底深厚。我真係咁大個人從來未食過咁滑,油脂咁豐富嘅銀鱈魚!同其他地方整嘅真係好唔同,嗰個口感同埋味道非常突出嘅!咁啱配埋嘅沙律仲可以解膩,睇得出廚師係落咗心思嘅!
。活鰻海憺壽司$148
呢個簡直不得了!集齊兩款最名貴嘅海鮮之一!鰻魚同埋海膽!不過佢嘅味道肯定係對得起佢嘅價錢嘅!大家都可以見到廚師出手非常大方,再加上佢哋用嘅係最新鮮嘅食材,所以成個配搭都非常出彩,既有海膽嘅鮮甜又有鰻魚嘅口感點綴,真係食過返尋味。
。Salt & Lemon SHOCHU SODA $68
呢一個我真係有驚喜喎!各位可能都見到,其實我唔太飲酒嘅,但係呢一個我簡直可以當普通飲品咁入口,佢完全淡化左酒精嗰種灼熱嘅口感,反而佢入口係非常順滑,好舒服嘅感覺,同時檸檬同梳打又可以增加佢嘅清新感,成杯飲品搭配得非常之協調,最緊要係非常之refreshing!