2022-09-08 57 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• 熊本燒肉 •°*”˜.•°*”˜熊本燒肉經常都聽朋友推介😗 所以收工就同朋友去試試, 餐廳係位於銅鑼灣謝斐道附近, 鄰近地鐵站附近, 地點幾為方便😊餐廳內裝修感覺好有日本風情🎎🇯🇵牆身有好多唔同既日本漫畫🎏掛畫同燈籠🏮我幾欣賞佢啲擺設, 整體餐廳空間感好大, 絕對唔會坐得好迫, 適合一班朋友燒肉傾吓計🙆🏻‍♀️每一個位置都有一個好強勁嘅抽風系統俾客人一路燒一路將啲油煙抽走唔需要擔心燒完之後全身嘅味道都好重🙈 今次我哋決定對自己好啲😂就叫左👧🏻 精選熊本放題 💵 HK$298 💵 +HK38 澳洲和牛放題 精選熊本任食放題都包咗好多款唔同嘅肉類有牛🐂雞🐓豬🐖 海鮮, 熟食, 小食, 炸物, 蔬菜🥬, 菇類🍄同多款飲品🧃餐廳採用自助式點餐每台都有一部平板電腦, 清楚咁分類咩野食選擇, 根據自己嘅喜好點返個數量就可以啦☺️食物上台速度好快😆 所以兩小時任食絕對有足夠嘅時間食飽飽😙🥩 肉類方面我幾鍾意 🧡秘製牛五花🧡牛側腹橫肌🧡醬燒牛肩胛肉🧡醬燒牛三角肉🧡薄切牛小排🧡厚切五花肉🧡 朝鮮醬雞翼佢地既肉唔使用任何醬汁, 已經非常入味🫣而我個人偏愛厚切五花肉😍油脂分布非常平均,
˜”*°•.˜”*°• 熊本燒肉 •°*”˜.•°*”˜

🧡醬燒牛三角肉
🧡薄切牛小排
🧡厚切五花肉
🧡 朝鮮醬雞翼
油脂分布非常平均, 而且肉質好有口勁
呢幾樽我都會不斷encore☺️

另外, +HK38 就可以擁有佢嘅升級澳洲和牛
1️⃣ 和牛肩胛
2️⃣ 和牛封門柳
3️⃣ 和牛板腱
4️⃣ 鹿兒島日本豚
價錢非常超值😂
和牛新鮮牛味濃🐮 豚肉🐖 都做得非常出色!燒出黎既微金黃色既豚肉汁同油脂🫠 正

🥬 蔬菜方便亦都有多款選擇
有翠玉瓜, 雞髀菇, 冬菇, 粟米, 洋蔥
仲有我每次必點嘅菠蘿 🍍同日本甜薯 🍠
最最最最特別嘅係佢有得燒棉花糖❗️😍
平時BBQ燒棉花糖就是得多
終於而家連燒肉都可以一嚐燒棉花糖嘅味道 大滿足😂

🍤 熟食小食方便我勁鍾意炸物😍
炸香芋丸同埋芝士年糕🤤
佢哋係即叫即炸, 食落去嘅口感非常香脆軟糯 入邊有香芋或者芝士嘅流心🤤 一D都吾膩‼️

📍熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓