2023-12-04
臨近年尾有好多聚會😝 同朋友發掘到銅鑼灣有間新開嘅鐵板燒❤️ 晚餐一位$788 有多款海鮮、鵝肝及和牛😍 好豐富而且質素幾高! 可以睇到師傅烹製好吸引😇晚餐鐵板燒 一人前 $788前菜香醋沙律及蘿蔔燉螺頭時令海鮮⭐️澳洲龍蝦🦞用龍蝦膏煮龍蝦肉 啖啖肉又鮮甜😋⭐️南非鮑魚鮑魚爽口彈牙用蛋白芡汁配搭食得出本身食材嘅鮮味⭐️銀雪魚章魚皮同魚肉分開魚皮煎脆之後充滿魚油香而銀鱈魚魚油方式好滿足同埋蘑菇汁更加豐富⭐️鵝肝鵝肝幾大件 煎得夠香脆,配上焦糖蘋果可以減低膩感😝⭐️牛舌芯厚切牛舌芯爽口彈牙,充滿油香🥰⭐️鹿兒島和牛唔好睇佢咁細粒以為唔夠飽,點知和牛嘅油分真係唔可以睇小🤓 一咬入口即溶,配上蒜片食唔會咁膩🤪⭐️炒飯最期待嘅蛋炒飯環節🍚 炒到粒粒分明又乾爽,配上各種蔬菜粒 顏色鮮艷又多層次感😄吸物師傅將我哋識整嘅龍蝦頭煲咗落麵豉湯,令麵豉湯吸收咗龍蝦嘅精華同鮮味,非常清甜👍🏼炒野菜炒椰菜、蘿蔔絲同芽菜夠香口~⭐️甘味甜品環節夠晒驚喜,可以滿足兩個願望😍鍾意食麵包嘅朋友一定唔可以錯過🎈師傅一開始會將牛油放喺鐵板上煮溶🧈然後煎香麵包,再喺面頭灑上焦糖 再煎成焦糖多士🍞然後仲有每人一碗牛奶布甸🥛牛奶味非常香濃
晚餐鐵板燒 一人前 $788
⭐️南非鮑魚
鮑魚爽口彈牙用蛋白芡汁配搭食得出本身食材嘅鮮味
⭐️銀雪魚
⭐️鵝肝
鵝肝幾大件 煎得夠香脆,配上焦糖蘋果可以減低膩感😝
⭐️牛舌芯
厚切牛舌芯爽口彈牙,充滿油香🥰
⭐️鹿兒島和牛
⭐️炒飯
吸物
炒野菜
炒椰菜、蘿蔔絲同芽菜夠香口~
⭐️甘味