2021-06-09 265 瀏覽
成日聽日講幸福pancake很出色,今日就專登黎食個下午茶。雖然要排隊,但排咗大概15分鐘左右就有位!餐廳環境唔錯,裝修好簡約,而且清潔衛生! 水係自助去斟的🤣今日我地五個人,叫左四款Pancake,但因為有minimum charge,所以叫多左杯焦糖牛奶拿鐵!.每份Pancake入面有三件pancake,個人認為一個人食一份會太膩、太飽,所以最好share🤣 Pancake食落,好重蛋香味,質地比較實在,唔係太空氣感。.📌原味幸福班戟 $112(朋友直接就食左,所以無影相😅)蛋味好出,忌廉係蜂蜜牛油🍯🧈味,仲配有蜂蜜糖漿! 班戟好鬆軟,但其他Pancake既cream食落會比較輕身軟滑,楓糖漿甜度剛好。.📌奶茶班㦸配自家製蜂蜜 $138甜到呀媽都唔認得!重甜人士可以一試!忌廉好滑👍🏾.📌朱古力香蕉班戟 $128朱古力醬同香蕉係Perfect match! 而且飽肚感會大啲,.📌 提拉米蘇班戟 $158Tiramisu味唔係預先調好俾你,係要你自己整個味出黎🤣 有個杯仔裝住啲咖啡,我就all-in倒哂落去既,因為本人真係非重甜人士,落哂杯咖啡中和個甜度,就變得剛剛好👍🏾.📌 焦糖牛奶
📌原味幸福班戟 $112
(朋友直接就食左,所以無影相😅)
蛋味好出,忌廉係蜂蜜牛油🍯🧈味,仲配有
📌奶茶班㦸配自家製蜂蜜 $138

甜到呀媽都唔認得!重甜人士可以一試!
忌廉好滑👍🏾
📌朱古力香蕉班戟 $128

朱古力醬同香蕉係Perfect match!
而且飽肚感會大啲,
📌 提拉米蘇班戟 $158

📌 焦糖牛奶拿鐵$32

因為有最低消費,所以叫多杯野飲。比想像中好飲,好濃咖啡味,又飲到焦糖既甜👍🏾
總括而言,食物質素唔錯,但價錢偏貴,而且唔係我中意既pancake口感,試一次就夠!
=========================

2021-06-06
20 分鐘 (堂食)