天氣開始有d凍,又係時間開始同朋友瘋狂打邊爐啦,今次黎到牛站食火鍋午市放題,佢地有幾個唔同價錢既套餐,今次我地就揀左3號餐既SRF美國極黑和牛片,午市仲可以食足4粒鐘,真係好抵食。枝竹羊腩鍋&藥膳牛骨鍋秋天到就一定要食下佢地新加入既羊腩湯底暖一暖胃,佢地既羊腩湯底十分惹味,羊腩本身都有唔少,軟身又唔會好膻。牛骨湯底清爽,帶有少少中藥味,感覺比較健康可以中和返食完既罪惡感。美國特級肩胛肉眼佢地既肩胛肉眼肉質比較嫩,脂肪分佈得幾平均,肉味適中。美國極黑和牛SRF和牛SRF既脂香味較重,不過佢地都切得比較薄身,所以唔會有好重既油膩感。美國安格斯牛板腱脂肪較少,肉味最濃,如果唔想食咁多肥既話呢個就岩哂。象拔蚌片十分鮮甜,放落去一齊就食得,爽口彈牙,非常新鮮。蝦滑&墨魚滑蝦滑同墨魚滑都十分新鮮起哂膠,食落仲食到一粒粒既蝦粒同墨魚粒,非常有口感。自助區而家佢地應該為左秋冬天季節,加入左新既糯米飯同蛇羹,非常少見。雪糕&甜品甜品種類有好多,淨係雪糕雪條都好多款可以揀,不過始終最鐘意都係食哈根大師,任食真係好幸福。飲品飲品方面非常多選擇,由冷泡茶,汽水,到啤酒梅酒都係任飲,花多眼亂。

枝竹羊腩鍋&藥膳牛骨鍋

美國特級肩胛肉眼
佢地既肩胛肉眼肉質比較嫩,脂肪分佈得幾平均,肉味適中。

美國極黑和牛SRF

美國安格斯牛板腱
脂肪較少,肉味最濃,如果唔想食咁多肥既話呢個就岩哂。

象拔蚌片
十分鮮甜,放落去一齊就食得,爽口彈牙,非常新鮮。

蝦滑&墨魚滑

自助區