6天前
呢晚放工好肚餓,所以就嚟食火鍋放題,因為呢間火鍋店好有人氣,都要等一陣先有位㗎,所以大家最好都係book定位先嚟🤭 我哋叫咗中等價位嘅2號餐 。鍋底呢次嗌咗龍蝦頭鍋,真係原個龍蝦頭上㗎,仲見到龍蝦頭入面有啲膏添🦞 呢個鍋底淥海鮮真係勁鮮味。肉類落單嘅時候會大標明每碟大概有幾多片,咁就唔使驚叫得太多,食唔晒做大嘥鬼啦🥰 SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱同澳洲羊肉片呢幾款都係我嘅主打,連Level 1都食到嘅美國肩胛片 ,賣相都係好靚㗎🥩 海鮮另一個回本之選就係呢度嘅海鮮,有大頭蝦、帆立貝、海螺片、鮮甜沙白、鮮甜海蝦同爽脆墨魚等🦑 特別推薦呢度嘅大頭蝦,因為真係有好多蝦膏,令人勁滿足🦐火鍋配料多種火鍋配料可以用QR code落單或者喺出面自助吧攞。手包蝦肉雲吞都幾飽滿,仲有鮮雞子、台北鴨血同埋牛筋😙 自助吧嘅食物,除咗蔬菜同埋丸類之外,仲有啲即食嘅小食,例如麻辣小龍蝦同鹽酥雞都幾惹味😛小食呢度即叫即製嘅小食都好吸引,我特別鍾意佢嘅燒乳鴿皇,乳鴿皮燒得好乾身,而且唔使去酒樓都食到燒乳鴿真係幾開心🫢 另外芝麻雞翼都係必嗌嘅,入面仲勁多肉汁🐥飲品呢度有自家製嘅無糖茶、珍珠奶茶、汽水、啤酒同
鍋底
肉類
海鮮
火鍋配料
小食
飲品
呢度有自家製嘅無糖茶、珍珠奶茶、汽水、啤酒同埋清酒都係任飲,仲有我最鍾意嘅日本品牌嘅啤酒🍻
甜品
甜品區嘅範圍都好大,有無限量供應嘅Häagen-Dazs雪糕,呢日有四款口味🍦 甜品櫃仲有好多款杯裝甜品,真係幾豐富🍰
呢間火鍋放題都食過幾次,每次都食得好滿足😌 呢次食咗好多大頭蝦,真係輕鬆回本啊🤤