2023-07-08 115 瀏覽
今日係朋友生日🎂帶佢黎呢間高級Omakase慶祝😆呢間餐廳既Omakase好特別~菜式每次都唔同~可以比到客人新鮮感✨而且廚師會根據客人口味去安排👍🏻今次廚師好nice 全程都同我哋有講有笑💙好細心介紹每一道菜式✨員工服務態度好好🥰係一個好好既用餐體驗!大推😋.我地揀左廚師發板$2500/位🧑🏻‍🍳.🔸前菜1️⃣京都湯葉配丹波黑豆湯葉係腐皮黎,味道淡淡地,配黑豆食好夾🤤.2️⃣京都卷豆腐配滑子菇🍄豆腐好滑~菇食落好脆口😚.3️⃣粟米配高糖蕃茄🌽🍅粟米好爽口同鮮甜,蕃茄甜味好出,不錯!🔸手拆蟹肉配蟹膏啫喱蟹肉撈埋啫喱食,更顯鮮味,出色👍🏻🔸河豚魚皮係季節性食材,食落似水母刺身,味道唔重,靠底下既汁調味,睇師傅功架😍🔸廣島蠔睇落細細隻,但食落好Creamy😋🔸縞縿魚刺身比深海池魚高一個level,用網燒熱左魚皮,將油脂迫出黎,好食🥹.🔸銀鱈魚刺身級數既銀鱈魚,滑身d,油脂咁重d,但廚師配搭左特調既日本雪梨,食落有油脂感之餘仲有少少fresh😆.🔸白吞拿魚腩肉質比較厚實,油脂味重,口感一流☺️.🔸藍鯨吞拿魚火炙過,油脂味爆分💯 用左清新d既醬汁調味,中和返個油脂感🥰🔸八爪魚魚子季節性食材,原本冇咩味,蛋白
今日係朋友生日🎂
帶佢黎呢間高級Omakase慶祝😆
呢間餐廳既Omakase好特別~
菜式每次都唔同~可以比到客人新鮮感✨
係一個好好既用餐體驗!大推😋
我地揀左廚師發板$2500/位🧑🏻‍🍳
🔸前菜
1️⃣京都湯葉配丹波黑豆
湯葉係腐皮黎,味道淡淡地,配黑豆食好夾🤤
2️⃣京都卷豆腐配滑子菇🍄
豆腐好滑~菇食落好脆口😚
3️⃣粟米配高糖蕃茄🌽🍅
粟米好爽口同鮮甜,蕃茄甜味好出,不錯!

🔸手拆蟹肉配蟹膏啫喱
蟹肉撈埋啫喱食,更顯鮮味,出色👍🏻

🔸河豚魚皮

🔸廣島蠔
睇落細細隻,但食落好Creamy😋

🔸縞縿魚刺身
🔸銀鱈魚
🔸白吞拿魚腩
肉質比較厚實,油脂味重,口感一流☺️
🔸藍鯨吞拿魚

🔸八爪魚魚子
季節性食材,原本冇咩味,蛋白質味比較重,撈埋個柚子汁食,幾特別🫢

🔸河豚白子
少少似牛奶布甸味~ 唔係平時食開條狀既白子,呢個係一塊過,味道更出☺️

🔸和食
1️⃣立鱗燒
魚皮燒到薯片咁脆,建議盡快食,唔係淋左會影響口感😛

🔸壽司
1️⃣新鮮北寄貝,即開即食,師傅建議即刻食,趁佢肌肉仲郁緊,更有鮮味
2️⃣北寄貝裙邊
火燒裙邊,加埋白松露,整體感覺更加高級🥰
3️⃣北海道鮮帆立貝
未食過咁大隻既帆立貝壽司,超新鮮!加左少少海鹽同埋柚子調味🤪
4️⃣馬糞海膽
完全無苦澀味!好新鮮😆
5️⃣金木雕
輕輕火炙過~ 呢隻魚油脂味比較重,燒完油脂味好出,超好食🤤🤤🤤
6️⃣吞拿魚赤身
赤身口感有少少酸酸地既味,加左菠蘿醬係面,原本以為會好唔夾,但口感好衝擊,甜甜地又幾好食,夾得好好😍
7️⃣牡丹蝦配火炙蝦腦
燒過既蝦腦,味道更濃,係全晚最重味既一件壽司,但濃得黎配埋鮮甜彈牙既蝦肉,又好夾☺️

🔸玉子燒
睇落好似海綿蛋糕,但原來係玉子燒,用左雞蛋同埋蝦膠整成,面頭仲會燒焦糖面,口感好豐富😍

🔸魚湯🐟
飲得出係煲左好耐既魚湯,所有魚既精華都係曬個湯到😛

🔸時令水果
新鮮哈密瓜、菠蘿、藍莓,好多汁,好鮮甜,用來做呢餐既作結,係完美🥹

最後,同大家講講餐廳既優惠,用恒生,匯豐,中銀信用卡,有9折優惠。另外,每消費$3800即減$1000。而新推出既優惠仲有係現場買$1000既現金卷可以當$1200,使用前7日向餐廳預訂位置就可以使用😗