這間廚師發辦價錢合理味道驚喜😃這價錢食到25品,仲要款款都係高質素,用料靚可以放心食!入到去職員超好禮貌,師傅都會用心解釋食材來源做法。❁沖繩水雲配土佐醋酸酸甜甜易入口❁北海道鮟鱇魚乾酸汁鮟鱇魚肝感覺細膩,配上酸汁平衡肝味道。❁平目海膽豆腐卷 白身魚肉質雪白,味道清捲着鮮味海膽豆腐,混合後形成強烈對比,豆腐超鮮味。❁富山灣螢光魷魚 鹹鹹地好香口,加上醃製洋蔥,咬到魷魚爽口質感。❁磯粒貝質感嫩滑有咬口,吸收曬醬汁嘅香味。❁煙燻火炙鰹魚 火炙方式燒魚皮焦香微脆,底部有昆布,帶嚟特別口感❁穴子bb 超特別第一次食,穴子呈半透明,咬落去完全冇骨滑捋捋,配上香甜蕎麥汁❁龍蝦刺身 龍蝦刺身好嫩,有少少甜甜的味道,咬落爽甜,蝦頭加左膏同黑魚子,帶少許鹹香。❁蟹膏豆腐超爆多松葉蟹肉😊一絲絲蟹肉食到鮮甜味,佢哋嘅豆腐都唔馬虎,同樣係有鮮甜蟹肉味。🍣Sushi❁真鯛魚肉鮮味,加上少許柚子❁赤貝赤貝最緊要食佢嘅鮮爽程度,師傅一拍成隻赤背即刻收縮,代表極新鮮,青檸同貝超夾❁深海池魚 本身已經好肥,肉質厚實,油味真係好香好香,三星漬用青瓜醃成,脆口帶微辣,與豐腴的池魚超級夾。❁鰤魚加上柚子胡椒,惹味❁鯖魚配磯

❁沖繩水雲配土佐醋
酸酸甜甜易入口

❁北海道鮟鱇魚乾酸汁
鮟鱇魚肝感覺細膩,配上酸汁平衡肝味道。

❁平目海膽豆腐卷

❁富山灣螢光魷魚
鹹鹹地好香口,加上醃製洋蔥,咬到魷魚爽口質感。

❁磯粒貝
質感嫩滑有咬口,吸收曬醬汁嘅香味。

❁煙燻火炙鰹魚
火炙方式燒魚皮焦香微脆,底部有昆布,帶嚟特別口感

❁穴子bb

❁龍蝦刺身

❁蟹膏豆腐

🍣Sushi
❁真鯛
魚肉鮮味,加上少許柚子

❁赤貝

❁深海池魚

❁鰤魚
加上柚子胡椒,惹味

❁鯖魚
配磯之雪昆布

❁沙甸魚
超鍾意沙甸魚,魚肉油香四溢,口味豐富濃郁,師傅切上花刀,再以薑蓉及細蔥點綴,超香。

❁ 華漣蠔
師傅落左土佐醋蘿蔔蓉,蠔唔太大隻,但味好香濃,好滑

❁北海道牡丹蝦
呢隻牡丹蝦真係超肥,底部落咗蝦膏,上面配上鹹香嘅蝦子鹽,全隻蝦充分利用好特別。

❁松葉蟹醋啫喱紫蘇花
真係超級igable🥰醋啫喱酸酸甜甜,入面嘅松葉蟹肉份量好多,唔會比紫蘇花蓋過佢嘅鮮甜

❁北海道紫海膽
終於到咗,我最期待嘅海膽,味道濃郁較甜口,用鱈魚片、淡雪鹽帶出鮮味。

❁磯煮鮑魚蟹膏醬
隻鮑魚係剛剛出爐,睇住師傅原隻切開,師傅刀工十足切出嚟嘅鮑魚會有規律嘅坑紋,排骨同鮑魚醬汁配搭一流鹹鹹香香。

❁由方主天婦羅
呢仲要好矜貴,平時好少見,師傅將佢做天婦羅形成外脆內軟,沾上少許生紫菜高湯汁,香濃湯汁配上脆口魚肉yumm

❁醬油漬中吞拿魚
山葵漬,顏色鮮美輕輕調味已經好好食

❁大拖羅 蛋黃漬
🙌🏻超好食,新鮮拖羅本身已經夠屈機,師傅在將佢配上蛋黃漬,增添鹹香。更加出色係上面再加炸洋蔥絲,帶少許油香,成個口感提升。

❁ 蝦天婦羅
去到尾段更吸引,師傅即場整咗個手卷,入面有炸紫蘇葉、洋蔥,鮮蝦,傷心超好食,蝦肉本身已經夠香,配上熱燙紫蘇天婦羅,每一啖都有脆口鮮甜味。

最後仲有玉子布甸、湯同椰子雪糕哈密瓜作結尾🫶🏻整體感覺好好分量十足,食材高質素,食完真係好飽yummm

📍 鮨逸 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅27樓