2023-04-22 161 瀏覽
今日同朋友去咗位於銅鑼灣嘅馬泰食飯我哋嗌咗四樣嘢,分別係海南雞飯,馬來海鮮摻掺喇沙,椰汁千層糕同埋班蘭椰汁紫米露每樣嘢都令我哋好有驚喜😋海南雞飯啲雞好嫩滑,而且肥瘦比例啱啱好,啲皮都唔會有太多脂肪👍只要啲飯係好香嘅雞油飯,又唔會太油膩,而且粒粒分明。值得一讚嘅係佢個湯,好鮮甜,而且唔會覺得咸,食完個飯飲埋碗湯真係好滿足!馬來海鮮掺掺喇沙都好高質,首先碗麵真係好粥了都好高質,首先碗麵真係好足料,有好多唔同嘅海鮮(例如魷魚,蟹柳,蝦,蜆等等),同埋啲配菜一啲都唔馬虎,有白魚蛋,豆卜同埋烚蛋,食完都覺得好飽!不得不提嘅係佢啲蝦,好彈牙同埋新鮮,讚!開頭好擔心椰汁千層糕會好甜。但其實甜度岩岩好。同埋千層糕係暖暖地,都唔錯。至於班蘭西米露都足料,班蘭味都濃餐廳環境都舒服,唔會好似其他銅鑼灣店鋪又嘈又逼
今日同朋友去咗位於銅鑼灣嘅馬泰食飯
每樣嘢都令我哋好有驚喜😋

餐廳環境都舒服,唔會好似其他銅鑼灣店鋪又嘈又逼