2022-09-03
今日去試一間銅鑼灣出名嘅日本捐物居酒屋,一去到個裝修令我感覺好似去返日本嘅感覺。啲侍應嘅服務態度非常之好絕對有一個賓至如歸嘅感覺,仲有個餐廳間隔開陽,夏天過嚟都唔會感覺到好焗嘅感覺。今次想特別介紹兩個菜式俾大家,第一個係櫻花蝦原茄子燒,之前無試過燒茄子加櫻花蝦,今次係耳度完令我印象深刻,櫻花蝦同茄子好夾,茄子本身唔算太有質感,但係加櫻花蝦之後就非常特別,再配上佢ga 燒汁好有口感。另外一個我想介紹嘅就係富士山,見到個賣相已經即刻係一個值得打卡嘅菜式。個富士山係用蟹柳做一條一條絲出嚟堆砌成個富士山嘅形狀,呢個心機係值得一讚。個味道好有層次,又有孩子嘅咬咁另外又有蟹柳嘅肉味,呢個係值得一試。其他嘅菜式都非常之好,好難一次過同大家說明,下次有機會嘅大家就試吓啦。我寫咗啲今次食咗嘅菜式喺下邊,大家可以睇吓相。豚肉荔枝卷串櫻花蝦原條茄子燒東京爆脆富士山午夜牛郎推介🌕🌕🌕🌕🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌑打卡🌕🌕🌕🌕🌑環境🌕🌕🌕🌕🌑份量🌕🌕🌕🌕🌕
豚肉荔枝卷串
櫻花蝦原條茄子燒