2022-11-01 4709 瀏覽
🇭🇰Da Filippo Trattoria·Set for Two $598呢間我之前已經見過好多人推介 見佢可以用到海港城啲coupon 所以就嚟咗試啦😎佢呢個set岩岩好可以用兩張$100coupon 用完之後係抵食啲既 但係嘢食質素老實講我就有少少失望啦🫢🫢·AVOCADO TUNA TARTARE +$60前菜方面我覺得佢個吞拿魚他他就正正常常啦 佢個吞拿魚口感都OK嘅 不過個牛油果係比較淡味啲嘅 所以整體味道無咁好🥑·CHICKEN DIAVOLA +$80 l TAGLIATELLE VONGOLE之後主菜我覺得佢呢嗰度個烤雞做得出色啲 佢個烤雞調味好好 係辣辣地有少少中東風情既香草底 食落好惹味 而且佢啲雞肉 尤其係雞髀嗰個部份好嫩好多汁🍗不過佢個意粉就一般般啦 佢意粉質地做得幾好既 但係唔知點解唔係好掛汁 個蒜油味落唔到落個意粉度咁🧄😂·TIRAMISÙ l CRÈME BRÛLÉE最後佢個甜品我就真係有啲失望啦 我見超多人推薦佢個tiramisù 所以超級期待 但係佢中間唔係用lady finger嘅 反而係用蛋糕 所以質感有啲奇怪 而且佢cream嘅比例好多 所以
🇭🇰Da Filippo Trattoria

TIRAMISÙ
TIRAMISÙ
l CRÈME BRÛLÉE
CRÈME BRÛLÉE

最後佢個甜品我就真係有啲失望啦 我見超多人推薦佢個tiramisù 所以超級期待 但係佢中間唔係用lady finger嘅 反而係用蛋糕 所以質感有啲奇怪 而且佢cream嘅比例好多 所以食落比較漏🫢🫢個crème brûlée就正正常常啦 係偏甜少少😂
#rbyeat
#rby西餐
#rby尖沙咀
📍尖沙咀廣東道21號海港城港威商場3樓3203-3204A號舖
CHICKEN DIAVOLA