2023-03-09
Creamy Cauliflower Rice With Scallop & Uni忌廉汁椰菜花飯配帶子海膽 - 其實一心係想試Urban出名既松葉蟹飯,但原來最近轉左LUNCH MENU無左咯,甘就揀左都有少少日式既帶子海膽配椰菜花飯啦,賣相真係幾吸引,但份量就真係mini左dd,不過食椰菜花飯都係想健康d,甘就叫自己都乘機食少d啦. 海膽同帶子就一般味道, 當然唔會EXPECT有刺身級數既, 反而忌廉汁椰菜花飯幾好食呀, 忌廉汁唔會太濃,配合椰菜花飯出奇地夾, 好清新, 絕對想食多幾啖只可惜份量有限…..Matcha Latte - 佢先係全餐既主角, 意外地唔洗加錢都可以配好多口味既咖啡, 配合埋餐廳環境&氣氛,其實性價比真係好高. 抹茶味道香濃,奶夠多夠滑, 味道幾好但如果抹茶可以再濃多少少更好, 配上我既忌廉汁椰菜花飯,成件事好prefect~~當日雖然係lunch hour但餐廳其實唔算好FULL, 服務尚算有禮不過唔知係唔係新手, 全程order都有d混亂,同埋上咖啡時, 店員自己都mix up哂, 我地成班同事要再三追問先知有無飲錯咖啡, 希望可以多多改善啦.
Matcha Latte(跟餐飲品)