洋食商店給人一種舒適而寧靜的感覺,簡約時尚的佈置配合暖色調的燈光,營造出既日式又西式的融合風格。木質桌椅搭配黑色皮革座椅,空間感恰到好處,是約會或小聚的理想地點。✨重點係有店員幫手煮牛,我地負責食就可以,服務周到✨📍美國頂級牛頸脊&日本國產牛牛頸一眼望去,呢盤牛肉嘅油花分佈實在太誘人啦!😍 啲肉片切得超薄,油花勻稱,仲可以睇到嗰種粉紅透明感。兩款牛肉都肉質鮮嫩,入口即溶,油香豐富又唔覺得漏,食落嘅口感同牛油一樣滑溜。特別係日本國產牛,油脂香氣更加濃郁,有種奶油甜香📍關東煮🍲 啡色湯底清澈見底但唔淡而係有深度,滿滿嘅鮮甜味道。入面嘅蘿蔔切得粗厚實淨,吸滿湯汁卻保持脆口;魚餅彈牙有嚼勁,炸豆腐吸滿湯汁又夠軟熟。最驚喜係啲竹輪,夠香夠韌,感覺係手工製作而唔係工廠貨。湯底慢燉嘅功夫十足,晾咗幾耐都冇腥味,反而愈食愈香!📍明太子玉子燒😮 金黃色嘅玉子燒上面鋪咗啲靚靚嘅明太子魚籽,再撒上少少海苔粉,賣相十分高級。蛋捲一啖咬落去,層次感十足 - 外脆內軟,明太子嘅鹹香同蛋嘅鮮甜完美融合。中間仲有層滑滑嘅芝士,拉絲效果超誇張!📍松露芝士薯條呢碟薯條真係邪惡又吸引!🍟 金黃香脆嘅薯條表面撒滿芝士粉同松露

✨重點係有店員幫手煮牛,我地負責食就可以,服務周到✨

📍美國頂級牛頸脊&日本國產牛牛頸

📍關東煮

📍明太子玉子燒

📍松露芝士薯條
呢碟薯條真係邪惡又吸引!🍟 金黃香脆嘅薯條表面撒滿芝士粉同松露粉,一陣陣松露香味飄過嚟已經令人流口水。薯條外脆內軟,咬落去有種松露同芝士混合嘅香氣,香濃過癮又唔會太鹹。啲薯條表面唔會太油,質感相當好,就算食落嘴都唔會覺得太過膩,反而愈食愈停唔到口!

📍海鹽忌廉法式焦糖布丁
呢個甜品真係一眼就愛上!🍮 金黃透亮嘅布丁上面有忌廉同藍莓,賣相超精緻。布丁嘅質地介乎滑同韌之間,口感順滑又有嚼勁。上面嘅焦糖香甜不膩,加埋少少海鹽,甜中帶鹹好特別。忌廉清甜唔會太膩,藍莓嘅酸味中和晒甜度,整體平衡得好好

柚子乳酪烏龍同青提乳酪烏龍都超清新爽口,一啖飲落即刻消滅晒啲膩感,簡直係最佳解膩飲品!

神級日式洋食體驗,無論係食材質素定係製作水準都係一流,配埋價錢完全抵食!高質之選,值得一試!