2016-07-23
觀塘工廈不嬲都好多好野食,今次因為係同同學敘舊,所以特登簡左呢間以課堂為主題既餐廳試下晚餐,等大家互相取笑下對方返學時既蠢事都好哈哈!等位等左半個幾鐘終於到我地啦,因為係sell回憶,店面故意裝修到好舊式,殘舊既「書台」,每張「書台」都擺左一盞開唔著既台燈同小擺設,中間有一個擺滿漫畫既書架,滿足上堂偷睇漫畫既學生🙈,連侍應都係著埋校服做野,幾有誠意!餐牌上主要以台式便當同麵類為主,再加飲料我地四個人點左三個便當一個麵呢個是手工水餃(白菜豬肉)配酸辣湯麵$48個水餃食得出係自己整 都唔錯!酸辣湯麵唔太酸同辣 可能學生唔準食咁重口味掛,不過啲麵好彈牙。呢杯係熱檸茶,飲完你就可以拯救倒隻長頸鹿啦XD呢度既筷子做到鉛筆咁既樣 幾得意!點左個夜市香酥雞便當 $55又係每個set都配三樣前菜,啲雞幾入味!呢度雖然係台式餐廳 但唔知點解冇珍珠奶茶飲!唯有點一杯黑糖奶茶 幾好飲!好有茶味 又唔會太甜 呢杯一定要點!呢個台灣魯肉便當 $48其實台灣魯肉有好多種台北台南台中每個地區做既又唔太一樣,有啲偏甜,有啲偏咸而呢個魯肉其實係魯雞翼、蛋、豆干、牛𦟌同羅白,另外配一碗白飲,飯上有少少魯肉碎味道不夠重,應
我地四個人點左三個便當一個麵
個水餃食得出係自己整 都唔錯!
又係每個set都配三樣前菜,啲雞幾入味!
好有茶味 又唔會太甜 呢杯一定要點!
味道不夠重,應該可以再魯耐啲,不過味道係唔錯既!
呢個台式料理價錢便得黎都幾好食,唔怪得會咁多客,而且環境同服務都好高分!