今日行過尖沙咀 女朋友話想食越南野 落大雨避雨途中發現重慶大廈隔離開咗個新商場 仲有個係地庫嘅新地圖!呢間餐廳雖然有啲入 但係都接近全場坐爆 唔驚中伏!好多都好吸引 最後揀咗 河內特色綜合河粉同極品牛三寶湯河粉 再加多一個 酸辣無骨鳳爪呢碟鳳爪係一碟好好嘅開胃菜 酸味剛好 少少辣 鳳爪斬開哂 夠哂入味 另外沙律都好多 直頭係2碟小菜咁先到嘅係女朋友的極品牛三寶湯河粉有生牛肉 牛展 牛丸 唔會得一兩舊 都無雪味 出街食飯最驚係呢啲而且個湯都好入味 唔鹹!再到我果碗河內特色綜合河粉比較多餸 有生牛肉牛腩片扎肉雞絲香葉卷大食嘅我十分推薦呢碗 個湯同河粉都好夾仲有好多配菜 勁滿足飲品方面,選擇咗椰青同埋越南滴漏咖啡椰青多水多肉 當埋甜品食都得!而杯咖啡都唔係一般普通嘅 真係好純正咁樣用返煉奶 咖啡唔苦唔酸 好好飲!好滿足的一餐!
呢間餐廳雖然有啲入 但係都接近全場坐爆 唔驚中伏!
先到嘅係女朋友的極品牛三寶湯河粉
而且個湯都好入味 唔鹹!
再到我果碗河內特色綜合河粉
比較多餸 有生牛肉牛腩片扎肉雞絲香葉卷
大食嘅我十分推薦呢碗 個湯同河粉都好夾
仲有好多配菜 勁滿足

飲品方面,選擇咗椰青同埋越南滴漏咖啡
椰青多水多肉 當埋甜品食都得!

好滿足的一餐!