2021-08-26 667 瀏覽
今日同朋友阿爸阿媽一齊去重慶食咖哩 之前食過個啲都好地踎 無咩冷氣🤣今次決定去試間舒服啲既餐廳🍴見 okay 多朋友黎食呢間打卡🤪 位置方面應該多人提過就唔特別講啦!講下我地食左啲咩正野先❤️小菜 x 主餐🤍素咖喱角🌶 $8一隻,唔知係咩餡,塞得滿滿的,有啲似薯蓉,好細滑,食得好滿足🥰🤍蒜蓉烤餅同平時食啲印度🇮🇳烤餅唔一樣🤣好厚實好足料,似係貼係爐邊燒個隻烤餅,大大塊,啱晒點汁。不過聽講芝士烤餅最好食🤩再試!🤍新德里特式燴羊肉🐑This is the best among all!! 羊肉完全無膻味,又燴得夠冧,唔會太老,個汁又香又creamy,點烤餅黎食一流🤍新德里特式炒飯🌶🌶🌶以為印度米會好硬,但食落口感似炒米粉,頗香口,但有少少辣🤪入面啲牛肉都幾好食🤍磨菠菜芝士🌶唔🙊個芝士同平時食既唔同,好似煙韌版既豆腐乾,芝士味唔算出,菠菜汁攪得比較蓉,亦落左較重調味,可能係特式🤣就唔係好食到菠菜味飲品🥤🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 s

小菜 x 主餐
🤍磨菠菜芝士🌶

飲品🥤
🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi
🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi
呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 smoothies

呢間野值得二刷😛😛😛
  • 芒果乳酪