2017-04-21 1944 瀏覽
復活唔想同人逼?唔想過一個人山人海嘅假期? 愉景灣係一個很不錯的選擇,  人流少, 地方大, 富有置身外國悠閒的感覺, HEA完當然要搵地方醫肚, 愉景灣食店其實都好多選擇, 我地揀咗一間快餐店 ~ ISLAND CAFÉ, 價錢比較實惠。午餐時段食物選擇很多, 中式、西式和泰式也有。海南雞飯 ($68)非常豐富的海南雞套餐霸王花湯 ~ 有點似老火湯, 錯湯頭略嫌偏鹹, 快餐湯算不錯了。海南雞 ~ 分量夠多, 雞無乜雪味, 浸得入味, 雞肉都算滑。黃薑飯 ~ 淡淡的黃薑香, 飯粒乾身有咬口, 又冇雞油飯咁油膩, LIKE。蒜蓉甜酸辣醬 ~ 即紅色嗰碟, 甜甜地、辣辣地、酸酸地, 好鬼惹味, 用來撈黃薑飯或伴鷄食都好正。炆文 ($56連熱飲)炆得乾身, 配料足, 用大量洋蔥、芽菜及豬肉絲炆, 米粉及配料盡吸醬油, 幾好食架, 仲勁大碟。好味背後.....相信味精落得很重手, 何解? 因為食完餐飯勁口渴, 飲咗400ml 冰水解毒也不行, 要灌多一支凍烏龍茶才冇咁口渴, 如果你唔介意味精重, ISLAND CAFÉA是不錯的選擇。
午餐時段食物選擇很多, 中式、西式和泰式也有。
海南雞飯 ($68)
海南雞飯 ($68)

非常豐富的海南雞套餐

炆文 ($56連熱飲)

炆文 ($56連熱飲)